Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelisen tuskien taival jatkuu FIA GT3 EM-sarjassa

Veikkausvinkit

 

Mikko Eskelisen tuskien taival jatkuu FIA GT3 EM-sarjassa


Vetoakselin katkeaminen katkaisi sarjan kahdeksannen osakilpailun

39. syntymäpäiväänsä perjantaina juhlistanut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ei saanut toivomaansa syntymäpäivälahjaa Ranskan Paul Richardin radalla ajetuissa rata-autoilun FIA GT3 EM-sarjan seitsemännessä ja kahdeksannessa osakilpailussa. Vuosi sitten sarjassa debytoinut ja yhdeksännen sijan saavuttanut Eskelinen tuskasteli jälleen Fischer Racingin Ford GT auton tekniikan kanssa ja oli tällä kertaa vetoakselin rikkoontumisen seurauksena pakotettu jättämään leikki kesken.

Rata-autoilun kaksinkertaisen Suomenmestarin syvää pettymystä korosti se, että hän ei tänään saanut ajaa metriäkään. Eilisen osakilpailun tuoma yksi EM-piste oli laiha lohtu synkälle viikonlopulle.

- Tallitoverini Christoffer Nygaard starttasi 20. lähtöruudusta ja teki jälleen kerran uskomattomaa työtä tuoden auton puolen tunnin kilvanajon jälkeen minulle sijalla 7. Hyppäsin ruoriin, käynnistin auton ja nostaessani kytkintä auto ei liikahtanut metriäkään. Vetoakseli oli murtunut Christofferin viimeisessä kiihdytyksessä ja se pamahti poikki kun yritin päästä liikkeelle, Eskelinen manasi.

- Tämä oli kolmas kerta kahdeksasta kilpailusta kun en tekniikkamurheen seurauksena pääse edes radalle. Nyt tarjolla olisi ollut runsaasti tärkeitä EM-pisteitä, mutta automme vetoakseli päätti toisin. On todella turhauttavaa ja myös kuluttavaa katsoa kuinka palaset eivät nyt loksahtele kohdalleen, Eskelinen surisi.

Sorateiden Grand Prix kutsuu

Kauaa ei monipuolisesti moottoriurheilua harrastava Eskelinen ehdi suruaikaa viettää, koska jo tiistaina hän vaihtaa pikipinnat sorateihin ja aloittaa testityön vajaan kahden viikon päästä ajettavaa Suomen MM-rallia varten. PrintSport Racingin Mitsubishi Lancer Evolution X RS ralliautolla kilpaieva Eskelinen saa jyväskylän ja päijät-hämeen ympäristössä kaasuteltavassa Sorateiden Grand Prixissa vastaansa 41 tuotantoautojen luokassa ajavaa kanssakilpailijaa.

- Rata-autoilun GT3 EM-sarjasta on ajamatta vielä neljä osakilpailua ja jos realistisia ollaan niin vaikka teoriassa palkintosijat ovat edelleen mahdollisia niin huikeita harppauksia saisimme auton kehitystyössä tehdä, jotta kärkivauhtiin jäljellä olevissa osakilpailuissa pääsisimme. Taitaa elo- ja lokakuussa ajettavissa kilpailuissa panoksena olla vain oma nautinto ja tietysti toisen suomalaisen kanssakilpailija Petri Lappalaisen päänahka, Eskelinen suunnittelee.

- Sen sijaan Suomen MM-rallin käynnistymistä odotan jo kovasti, koska viime vuotiseen tapaan tulen kilpailussa haastamaan mm. tuotantoautojen MM-sarjaa kiertävät kuljettajat. Vuosi sitten minut palkittiin kilpailun parhaana ensikertalaisena joten sitä titteliä on hyvä lähteä parantamaan, hallitseva ralliautoilun Suomi Cup sarjamestari pohdiskeli.

Lopputulokset FIA GT3 8.osakilpailu: Paul Richard, Ranska:
1. Paul van Splunteren & Maxime Soulet, Porsche 911 GT3 R, 1:00:29.036
2. Gael Lesoudier & Maxime Martin, Aston Martin DBRS 9, +9.668sek
3. Enzo Ide & Greg Franchi, Audi R8 LMS, +22.167sek
---
kesk. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, Ford GT, vetoakselin rikkoontuminen
kesk. Petri Lappalainen & Jan Heylen, Porsche 911 GT3

FIA GT3 EM-sarjatilanne 8/12 osakilpailua:
1. Francesco Castellacci & Federico Leo, 79 pistettä
2. Enzo Ide & Gregory Franchi, 75 pistettä
3. Abdulaziz Al Faisal & Edward Sandstroem, 73 pistettä
4. Maxime Martin & Gael Lesoudier, 69 pistettä
5. Jeroen den Boer & Hoevert Vos, 67 pistettä
---
18. Jan Heylen & Petri Lappalainen, 10 pistettä
20. Mikko Eskelinen & Christoffer Nygaard, 7 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle