Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi sai siivet alleen Kotkan Sixin avauspäivänä

Veikkausvinkit

 

Suomi sai siivet alleen Kotkan Sixin avauspäivänä


Suomen enduromiehistö käynnisti kärkivauhdissa Kotkan ja Haminan seudulla ajettavan kuuden päivän mittaisen MM-joukkuekilpailun.
Juha Salmisen, Matti Seistolan, Eero Remeksen, Jari Mattilan, Marko Tarkkalan ja Valtteri Salosen muodostama joukkue johtaa Sixiä avauspäivän kahdeksan maastokokeen jälkeen 5.38 minuutin erolla Espanjaan. Kolmantena sateisissa olosuhteissa ja kireillä siirtymillä tuli Australia jo 7.49 minuuttia kärjestä.
- Ei mitään hätää. Joukkueena ihan hyvää perustekemistä. Kyllähän me täällä ajamalla pärjätään. Pidetään kuitenkin mielessä se, että meillä on yhä pitkä kisa edessä, muistutti Salminen viiden ISDE-mestaruuden kokemuksella.
Salminen lähtee samalla reitillä ajettavaan toiseen kisapäivään myös hyvistä henkilökohtaisista asetelmista. Hän on enduro 1-luokassa ja yleiskilpailussa kakkosena 52,06 sekuntia maanantain tapahtumia hallinneen Remeksen takana.
- Remes meni kovaa, eikä minun kannattanut yrittää pysyä hänen vauhdissaan mukana. Eikä siihen ollut tarvettakaan.  Ajoin omaa ja ehjää ajoa. Otin aina vauhtia vähän pois, jos sellainen tilanne tuli eteen, enkä lähtenyt vetämään ”toivotaan, toivotaan” -meiningillä.
Salminenkaan ei ollut silti suinkaan varmistellen matkassa.
- Reitti meni varsinkin toisella kierroksella sen verran uralle ja patille, että kyllähän sitä piti ihan tosissaan ajaa pysyäkseen harjan päällä. Liukkautta en kokenut sen suurempana ongelmana.

Tarkkala vei yhden pätkäpohjan Remekseltä

Remes ajoi pohja-ajan kuudelle maastokokeelle. Kaksi muuta menivät E3-luokan nopeimmalla miehelle Tarkkalalle ja E2-luokassa USA:n Curt Casellin jälkeen toisena etenevälle Australian Matthew Phillipsille. Caselli on yleiskilpailussa kolmantena.
- Ihan hyvä, mutta myös haastava päivä. Sain heti aamusta kiinni rytmistä ja ajamisessa oli rentoutta. Aika liukasta oli ja pätkät kuluivat, jolloin kiviä ja juuria nousi esiin. Tarkkana sai olla koko ajan, pudotteli tyytyväinen Remes.
Seistola täydensi pienimmän luokan vakuuttavaa suomalaispäivää ajamalla kolmanneksi 1.31,17 Remeksestä. Seistola on yleiskilpailussa viidentenä 5,20 sekuntia Tarkkalan takana. Tarkkala takoi parhaan ajan päivän päättäneelle Kymin pätkälle.
- Pääsin vetämään tuon pätkän puhtaasti omaa ajoani. Päivän muilla pätkillä isona ongelmana oli muiden kuljettajien ohittaminen. Parhaimmillaan taisin ohittaa neljä kuljettajaa. No, tiistaina lähtöjärjestys muuttuu ja jatketaan siitä, mihin maanantaina jäätiin. Joukkueena tilanne on hyvä. Ei tarvitse ainakaan vielä aivan täyttä puristaa, tuumi Tarkkala.
Mattila ajaa E2-luokassa kahdeksantena ja Salonen E3-luokassa viidentenä. Yleiskilpailussa he löytyvät sijoilta 16 ja 33.

Kotka/Hamina, Suomi.
Enduromoottoripyöräilyn MM-joukkuekilpailu, 1/6 ajopäivä:
1) Suomi (Juha Salminen, Eero Remes, Matti Seistola, Jari Mattila, Marko Tarkkala, Valtteri Salonen) 3.34.22,06, 2) Espanja (Victor Guerrero, Mario Roman, Lorenzo Santolino, Cristobal Guerrero, Ivan Cervantes, Oriol Mena) + 5.38,07 minuuttia jäljessä, 3) Australia (Kirk Hutton, Glenn Kearney, Daniel Milner, Matthew Phillips, Toby Price, Geo Braico) + 7.48,99, 4) USA + 9.57,24, 5) Italia + 11.10,16, 6) Portugali + 15.46,07, 7) Ruotsi + 16.37,07, 8) Hollanti + 17.57,28, 9) Iso-Britannia + 25.01,24, 10) Puola + 25.01,24.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJuha Salminen

Tiedot