Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

16-vuotiaille tytöille tappio EM-avauksessa

 

16-vuotiaille tytöille tappio EM-avauksessa


Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi 42–59 (22–32)-tappion Unkarille ikäluokkansa A-divisioonan EM-kisojen avauksessa. Suomen kompastuskivi olivat pallonmenetykset, joista Unkari pääsi ratkaisemaan ottelun.

Tasaisen avauskymmenminuuttisen jälkeen Unkari repi piste-eron yli kymmenen Suomen jatkuvista pallonmenetyksistä johtuen. Suomi säilyi vahvan levypallopelinsä ansiosta iskuetäisyydellä ja kolmannella jaksolla peli alkoi näyttää suomalaisittain hyvältä puolustuspelin tiivistyttyä. Suomalaisheitot eivät kuitenkaan menneet sisään kaukaa eivätkä läheltä, eikä Suomi pystynyt enää ottelun loppua kohti mentäessä haastamaan Unkaria.

– Koko tämän kauden ylivoimaisesti huonoin pelimme. Olimme valovuoden päässä omasta tasostamme molemmissa kenttäpäädyissä ja tällä tasolla se merkitsee aina tappiota, jyrähteli 16-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Harri Jokela.

Suomi menetti pelivälineen peräti 29 kertaa, jotka johtivat 18 pisteeseen Unkarin ylivoimahyökkäyksistä.

– Jos joku kuvitteli, että näissä kekkereissä pääsee puolilla valoilla seuraavalle tasolle, niin toivottavasti silmät aukenivat, sillä täällä ei saa mitään ilmaiseksi, Jokela jatkoi.

– Itsensä likoon pistäminen on se juttu, jolla olemme aikaisemminkin pärjänneet, mutta tänään sitä ei näkynyt. Meikäläinen on kuitenkin vastuussa siitä, että joukkue on valmis – tänään emme olleet.

Suomen pisteykkönen oli Jenni Rantanen (8/3). Perjantaina Suomi kohtaa alkulohko-ottelussa Espanjan. Espanja murskasi avausottelussaan Italian 87–27 (36–10).

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle