Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi voitti viiden erän trillerin

Veikkausvinkit

 

Suomi voitti viiden erän trillerin


Suomen lentopallomaajoukkue sai kovan vastuksen Hollannista maaottelussa Loimaalla. Viiden erän trilleri kääntyi kuitenkin lopulta Suomelle 3-2 (25-23, 25-16, 23-25, 23-25, 15-10).

Viittä vaille täysi sali, noin 600 katsojaa näki vaihtelevan pelin, jossa EM-kisoihin valmistautuva Suomi hallitsi kahta ensimmäistä erää selvästi. Hollanti pääsi kuitenkin peliin mukaan kovilla aloitussyötöillä ja taisteli niukat voitot kahdesta seuraavasta erästä. Ratkaisuerää Suomi vei alusta alkaen eikä antanut Hollannille enää mitään mahdollisuuksia.

- Hollanti vaihtoi taktiikkaa kesken pelin ja sai otteen siinä kohtaa. On aika normaalia tässä vaiheessa harjoittelua, että peli menee ylös ja alas, Suomen päävalmentaja Daniel Castellani sanoi.

- Tämä oli hyödyllinen peli molemmille joukkueille. Meidän pitää saada paljon pelejä ja kehittää peliä eteenpäin. Olen kuitenkin tällä hetkellä erittäin tyytyväinen. Joukkueen peli-idea on hyvä, vaikka joukkue ei vielä ole parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Suomi pelasi lähes koko ottelun aloituskokoonpanollaan, jossa passarina oli Mikko Esko, hakkurina Mikko Oivanen, keskipelaajina Matti Oivanen ja Konstantin Shumov, yleispelaajina Olli Kunnari ja Antti Siltala sekä liberona Pasi Hyvärinen. Matti Hietanen tuli Siltalan tilalle kolmannessa erässä. Lisäksi Castellani teki muutamia taktisia vaihtoja.

- Ehkä toisenlaisessa pelissä olisin tehnyt enemmän vaihtoja, mutta esimerkiksi Kunnari tarvitsee nyt paljon peliaikaa. Mikko Oivanen ei pelannut kolmannessa ja neljännessä erässä kovin hyvin, mutta pidin hänet silti kentällä.

Mikko Oivanen teki kuitenkin tavalliseen tapaan parhaat pisteet, yhteensä 20. Erinomaisesti pelannut Shumov otti hienot 13 pistettä, Matti Oivanen ja Kunnari saivat molemmat 10 pistettä.

Hollannin hurja ykköstykki oli 23 pistettä tehnyt 215-senttinen Kay van Dijk. Hollannin valmentaja Edwin Benne oli peliin myös aika tyytyväinen tappiosta huolimatta.

- Me etsimme yhä parasta kuusikkoa ja käytämme näitä maaotteluja siinä hyväksemme, Benne sanoi.

Tilastotkin kertovat varsin tasaisesta pelistä. Torjunnat Suomelle 10-9, ässäsyötöt Hollannille 7-5 ja vastaanottoprosentti kahden erän takertelusta huolimatta Suomelle 61-51.

Suomi ja Hollanti kohtaavat vielä perjantaina Raisiossa ja lauantaina Forssassa.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle