Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simo Muhoselle Kartingin KF3-luokan SM-pronssia

Veikkausvinkit

 

Simo Muhoselle Kartingin KF3-luokan SM-pronssia


Toisen polven moottoriurheilija, säynätsalolainen Simo Muhonen, 14, saavutti Kartingin KF3-luokan SM-pronssia sunnuntaina Vihdissä ajetussa sarjan kymmennessä ja samalla viimeisessä osakilpailussa.

Eilen kuluvan kilpailukauden SM-sarjan kolmannen palkintokorokesijansa (2.) napannut ja sen myötä myös kiinnityksen SM-mitaliin varmistanut Muhonen ei tänään päässyt kärkivauhtiin ja joutui tyytymään SM-urakkansa toiseksi huonoimpaan sijoitukseen eli yhdeksänneksi korkeimpiin SM-pisteisiin. Koska lopullisista pisteistä kaksi huonointa osakilpailusuoritusta jätettiin huomioimatta, oli Muhosen kohtalona tyytyä pronssiseen mitaliin.

- Jo eilisen kilpailun jälkeen oli selvää, että edes viimeisen kilpailun voitto ei tulisi minua nostamaan pronssia korkeammalle ja siksi tänään vain keskityin nautiskelemaan kilvanajosta. Aamun lämmitysajossa olin toiseksi nopein, mutta aika-ajojen 11. sija oli pettymys, johon katosi viimeinen puristus, Muhonen kertoo.

- Sitten vain kurvailin alkuerien sijoille 15. sekä 10. ja runsaasti kolaritilanteita käsittäneessä kilpailussa saavuin maalilipulle yhdeksänneksi nopeimpana. SM-kauden heikoimman pistesijan myötä SM-pronssi tuntuu nyt enemmän voitetulta kuin hävityltä mitalilta, Muhonen jatkaa.

Kartingin KF3-luokan SM-sarjassa Muhonen onnistui voittamaan yhden kilpailun ja ajamaan kaksi kertaa hopealle. Muut seitsemän osakilpailua hän saapui maaliin yhdeksän nopeimman joukossa ja niistä saatujen pisteiden turvin jyvässeudulla juhlitaan nuoren autourheilijan ensimmäistä SM-mitalia. Sarjan voittajasta, Pasi Pukemasta Muhonen jäi lopulta 31 pistettä ja hopeamies Jussi Kuusiniemestä 20 pistettä.

Lopputulokset SM Vihti, 10/10 osakilpailua, top-3:
1. Pasi Pukema
2. Jussi Kuusiniemi
3. Juho Valtanen
---
9. Simo Muhonen

Kartingin KF3-luokan epävirallinen SM-sarjatilanne 10/10 osakilpailua: Top-3:
1. Pasi Pukema, Haase Vortex, 173 pistettä
2. Jussi Kuusiniemi, Tony Kart Vortex, 164 pistettä
3. Simo Muhonen, Birel Parilla, 142 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle