Suomi ja Unkari jäivät pistejakoon

Budapestin illassa ei tiistaina maaleja nähty ja näin Suomi sekä Unkari jakoivat EM-karsintojen päätösottelussa lopulta pisteet 0-0 tasapelillä. Suomen A-maajoukkue sijoittui karsintalohkossa neljänneksi.

Suomi painoi lopussa

Unkari tuli otteluun väkevästi ja kärkimies Tamás Priskin pääsi nopeasti hätyyttelemään Otto Fredriksonin vartioimaa maalia Tamás Hajnalin pystysyötöstä. Torjuntavastuun saanut Fredrikson venyi kuitenkin hyvään torjuntaan.

Huuhkajien pelinrakentelu oli vaikeaa ja ensimmäinen puolisko oli useiden harhasyöttöjen sävyttämä. Unkari piti ottelua hallussaan ja Fredrikson joutui torjuntatöihin. Hän esiintyikin vahvasti maalillaan katkaisemalla pariin otteeseen kotijoukkueen keskityksiä.

Alexander Ring järjesti Huuhkajien ensimmäisen puoliskon parhaan maalipaikan, kun hän laukoi vihaisesti vasurillaan noin 21 metristä. Gábor Király oli tilanteessa hereillä kopaten pallon syliinsä.

Ennen taukovihellystä oli Unkari siirtyä johtoon. Prisikin otti boksin sisällä hyvin Vladimir Komanin kovan syötön haltuunsa, mutta volleylaukaus viuhui Suomen onneksi aavistuksen ohi maalin.

Toisen puoliajan alku oli molemmilta joukkueilta tahmeaa. Suomen ratkaisut viimeisellä kolmanneksella olivat heikkoja, eikä laukauksiakaan oikein nähty.

Puoliskon edetessä Huuhkajat onnistuivat lopulta puhkaisemaan Unkarin tiivistä puolustuslinjaa. Roman Eremenko löysi rangaistusalueelle juosseen Mika Väyrysen hyvällä pystysyötöllä, mutta tämä ei onnistunut loistopaikastaan viimeistelemään. Hetkeä aikaisemmin Király torjui hyvin Tim Sparvin kaukolaukauksen.

Vaihdosta kentälle tullut Timo Furuholm järjesti kymmenen minuuttia ennen loppua itselleen hyvin laukaisutilaa, mutta hän ei saanut viimeistelyynsä tarpeeksi voimaa. Tovia myöhemmin Furuholm karkasi Eremenkon loistosyötöstä läpiajoon. Maalilta vastaan tullut Király ehtii kuitenkin peittämään sijoitusyrityksen.

Teemu Pukki tuli vaihdosta hyvin sisään syöttämällä Ringin oivallisesti juoksuun boksin sisään, mutta tämän viimeistely karkasi harmillisesti ohi maalin. Roman Eremenkon laukaus vielä ennen päätösvihellystä päätyi varmasti pelanneen Királyn hyppysiin.

Budapestin illassa ei maaleja nähty, vaikka Huuhkajat onnistuivatkin luomaan ottelun lopussa hyvin painetta ja maalintekopaikkoja. Suomi jäi lopulta EM-karsintalohkonsa neljänneksi.