Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kaikki suomalaiset finaaliin kilpa-aerobicin maailmanmestaruuskisoissa

 

Kaikki suomalaiset finaaliin kilpa-aerobicin maailmanmestaruuskisoissa


Australian Gold Coastilla käydään Fisaf-liiton kilpa-aerobicin maailmanmestaruuskilpailut 18.-22.10.

Juniori-ikäiset ovat kilpailunsa jo käyneet ja tänään alkoivat aikuisten kisat. Aamulla oli alkukarsinnat ja nyt illalla vielä semifinaalit. Kilpailupäivä oli rankka, koska urheilijat joutuivat lataamaan itsensä kahteen suoritukseen. Aikaero vaikuttaa vielä ja kropasta ei välttämättä saa ihan kaikkea irti. Päivän suorituksissa olikin näkyvissä urheilijoiden pienoinen väsymys.

Puitteet kilpailulle ovat suotuisat. Lämpötila on pysynyt siedettävissä lukemissa, joten kuumudesta ei ole tarvinnut kärsiä. Kisapaikkana on iso messuhalli, jossa riittää hyvin tilaa sadoille kilpailijoille. Kisalavan pinta on urheilijoille uusi tuttavuus. Yleensä alustana on ollut parketti, mutta nyt ohjelmat suoritetaan erikoisvalmisteisen maton päällä. Tämä on tuonut hieman suoritusvaikeuksia monille, koska suurin osa kilpailijoista on tottunut harjoittelemaan ja kilpailemaan parketilla.

Alkukarsinnan jälkeen naisten sarjaa johti Suomen Rita Niemi. Kakkossijaa piti Australian oma tyttö Cassie Scully ja kolmantena oli Tsekin Denisa Baresova. Suomen Irina Matilainen oli neljäs. Semifinaalissa sijoitukset muuttuivat ja neljäntenä ollut Irina Matilainen nousi piikkipaikalle. Cassie Scully on kakkosena ja Rita Niemi kolmantena. Suomen tytöillä oli hieman haparointia suorituksissaan. Irina jätti tekemättä pari vaikeusliikettä alkukarsinnassa ja Rita Niemi epäonnistui semifinaalissa vaativimmassa punnerruksessaan sekä joutui taistelemaan väsymystä vastaan.

Miesten alkukarsinnassa parhaiten ohjelmastaan suoriutui Australian Cameron Brown. Tsekin Jan Pochobradsky oli kakkonen ja Suomen Juuso Väisänen sijoittui kolmanneksi. Tero Haapasalmen sijoitus alkukarsinnassa oli kuudes.

Semifinaalissa sijoitukset vaihtoivat paikkojaan ja Juuso Väisänen taisteli itsensä kakkossijalle. Jan Pochobradsky tippui neljännelle sijalle ja Australian toinen edustaja Brenton Andreoli otti kolmannen paikan. Cameron johtaa edelleen ja Teron sijoitus pysyi kuudentena.

Finaaliin menee semifinaalien kuusi parasta.

Lauantain finaali tulee olemaan tiukka, koska tuomariäänissä on ollut selvää hajontaa. Kilpailijoilla on huomenna perjantaina välipäivä ja urheilijat saavat ansaitun levon ennen viimeistä suoritusta. Kaikki ovat toivottavasti parhaimmassa terässään finaalissa ja saamme nauttia huikeista suorituksista.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle