Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tommi Mäkinen Racing mitalisateessa niin Suomen, Puolan, Unkarin ja Slovakian rallisarjoissa

 

Tommi Mäkinen Racing mitalisateessa niin Suomen, Puolan, Unkarin ja Slovakian rallisarjoissa


Uudella R4-autolla kasvava kysyntä

Subaru Impreza WRX STi ralliautoja rakentava ralliautoilun nelinkertaisen maailmanmestari Tommi Mäkisen yritys on jälleen saavuttanut erinomaista menestystä niin ralliautoilun SM-sarjassa kuin Puolan, Unkarin ja Slovakian mestaruussarjoissa sekä Puolassa ajetussa Rally Polskissa.

Seitsemän osakilpailun mittaisessa SM-sarjassa Tommi Mäkinen Racingin ykköskuljettajalla, jämsäläisellä Joonas Lindroosilla oli hyvä mahdollisuus saavuttaa turboahdettujen nelivetoisten ralliautojen luokan mestaruus, mutta huolimatta erinomaisen viimeisen osakilpailun taistelusta, joutui hän lopulta tyytymään hopeamitaleihin. Hopea ei kuitenkaan ollut häpeä, sillä Lindroos onnistui kirkastamaan vuoden takaisen SM-mitalin väriä ja sinetöimään tiimien mestaruuden Tommi Mäkinen Racingille.

SM-sarjan lisäksi Tommi Mäkinen Racingin rakentamalla Subaru Impreza WRX STi ralliautoilla ajanut unkarilainen András Hadik on kruunattu Unkarin mestareiksi ja Puolassa puuppolalaisen rallipajan tuotteella kilpaillut Kajetan Kajetanowicz pokkasi toisen peräkkäisen Puolan mestaruussarjan yleismestaruuden. Kun vielä puolalainen Wojciech Chuchala saalisti Puolan N-ryhmän sekä Slovakian mestaruussarjan kultamitalit TMR Subarullaan niin syystäkin tiimipäällikkö ja ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen hyräili tyytyväisyyttään niin asiakkaidensa menestykselle kuin uuden R4-luokan auton lisääntyvälle kysynnälle.

Lisää menestystä on vielä odotettavissa kun tanskalainen Max Christensen taistelee maansa mestaruussarjan mitalista lokakuun lopulla ajettavassa sarjan viimeisessä osakilpailussa.

- Joonas on kuluvana vuonna noussut niiden kuljettajien joukkoon, jotka ajavat vain ja ainoastaan kilpailujen ja sarjojen voitoista. Vaikka nyt kultamitali jäi lopulta vain viiden SM-pisteen ja 41,6 sekunnin päähän, on hopea erinomainen saavutus. Lisäksi seitsemän pisteen marginaalilla saavuttamamme SM-sarjan tiimien mestaruus sekä Puolan, Unkarin ja Slovakian mestaruudet ja Rally Polskin voitto kertovat erinomaisesti automme kilpailukyvystä, Mäkinen iloitsee.

- Suomen MM-rallissa julkaisemamme TMR Subaru R4 ralliauto on saanut positiivisen vastaanoton ja kysyntä autollemme tulevan vuoden rallisarjoihin on ollut kiitettävää. Tekemämme kehitystyö auton eteen tulee varmasti näkymään asiakkaidemme tulevan kilpailukauden suorituksissa, Mäkinen uskoo.

Lopputulokset 68. Rajd Polski, Mikolajki, top-3:
1. Kajetan Kajetanowicz, Subaru Impreza WRX STi, 2:09:07,6
2. Baran Solowow, Ford Fiesta S2000, +10,3sek
3. Siatkowski Grzyb, Peugeot 207 S2000, +26,3sek

Lopputulokset SM Talotekniikka ralli, Kerava, top-5:
1. Jarkko Nikara & Petri Nikara, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 54:28,6
2. Juha Salo & Marko Salminen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +16,3sek
3. Joonas Lindroos & Pasi Kilpeläinen, Subaru Impreza WRX STi, +41,6sek
4. Ari Vihavainen & Antti Piira, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +49,3sek
5. Riku Tahko & Markus Soininen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +52,9sek

Ralliautoilun SM-sarjan SM1-luokan lopulliset pisteet (7/7 osakilpailua), top-5:
1. Juha Salo, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, 97 pistettä
2. Joonas Lindroos, Subaru Impreza WRX STi, 93 pistettä
3. Jarkko Nikara, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 66 pistettä
4. Ari Vihavainen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 59 pistettä
5. Janne Tuohino, Ford Fiesta S2000, 47 pistettä

Ralliautoilun SM-sarjan lopulliset tiimipisteet (7/7 osakilpailua), top-5:
1. Tommi Mäkinen Racing, 110 pistettä
2. Team Mitsubishi RalliArt Finland, 103 pistettä
3. PrintSport, 87 pistettä
4. Hannu's Rally Team, 62 pistettä
5. Würth Sport, 58 pistettä
6. Rally Drive Finland, 56 pistettä

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle