Suomen U19-tytöt avausvoittoon Helsingin turnauksessa

Suomen U19-tytöt aloittivat salibandyn EuroFloorball Tourin Helsingissä tyylikkäästi kaatamalla avausottelussaan Sveitsin selvin lukemin 6-1 (3-1, 1-0, 2-0). Suomi voitti myös rangaistuslaukauskisan ja saa vastaansa vielä lauantaina Tshekin ja sunnuntain päätösottelussa Ruotsin.

Sveitsi kesti Suomen hallintaa kymmenen minuuttia ennen kuin Mari Alila syötti onnistuneen karvauksen jälkeen ja Henna Uljua kiskaisi pienestä kulmasta johto-osuman. Suomen 2-0-maalin pohjusti Jonna Karonen syöttämällä taakse puolustaja Matilda Nikanderille, joka linkosi pallon tyylikkäästi aivan takayläkulmaan. Sveitsin Patrizia Leone kavensi kaksi minuuttia myöhemmin vauhdista aivan yläriman alle lähteneellä kovalla laukauksella, mutta ensimmäisellä tauolla Suomi johti taas kahdella. Nea Vähäkoski tarjoili poikittain ja Juulia Lintula iski asettelematta 3-1.

Toinen erä oli edelleen kaksinkamppailut voittaneen ja paremmin syötelleen Suomen hallintaa. Sen ainoa maali nähtiin viisi minuuttia ennen taukosummeria kun Noona Björkman laukoi Laura Mannisen syötöstä pallon ohi Sveitsin maalissa hyvin torjuneen Lara Heinin. Sama käsikirjoitus päti myös päätöserään, jossa Suomi hallitsi selvästi mutta useimmat laukaukset lähtivät liian pienistä kulmista. Neljä minuuttia ennen loppua Juulia Peura syötti päädystä sektoriin ja Juliette Kemppi kiskaisi vastapalloon 5-1. Viimeisellä minuutilla nähtiin vielä yksi osuma Noona Björkmanin jatkaessa Laura Mannisen laukauksen kakkospallon ilmasta sisään.

Ottelun päätteeksi lauottu rangaistuslaukauskisa oli kolmen kierroksen jälkeen tasan 1-1 Salla Suomelan lauottua Suomen osuman. Jatkoparissa Silja Eskelinen sijoitti suoran laukauksen oikean tolpan juureen, ja kun Sveitsin Ramona Ludwigin veto lipsahti yli maalin, oli lisäpistekin Suomen.

- Alku meni ensimmäisen pelin jännityksen piikkiin, mutta kärsivällisesti ja maltilla pelattiin koko ajan parantaen, kertasi Suomen päävalmentaja Harry Virtanen ottelua.
- Sveitsiä vastaan pelimme ovat olleet vähän nihkeitä. Se tekee vastaiskuja ja siellä on paljon yksilötaitoa. Teemana tänään oli panostaa puolustuspeliin ja siinä onnistuttiinkin. Peli meni oikeastaan ihan suunnitelmien mukaan. Katsomovalmennukselta tuli hyviä vinkkejä, joiden myötä toisessa erässä tehtiin pieniä muutoksia.
Seuraava tyttöjen vastustaja on Tshekki, joka riisti pisteen avausottelussaan Ruotsilta.
- Tämä pitää nyt unohtaa ja alkaa keskittyä seuraavaan. Vastustaja ei tästä varmaan yhtään heikkene, Harry Virtanen näkee.

Suomi - Sveitsi 6-1 (3-1, 1-0, 2-0)
1. erä: 10.45 Henna Uljua (Mari Alila) 1-0, 13.56 Matilda Nikander (Jonna Karonen) 2-0, 16.05 Patrizia Leone (Ramona Ludwig) 2-1, 18.31 Juulia Lintula (Nea Vähäkoski) 3-1.
2. erä: 35.08 Noona Björkman (Laura Manninen) 4-1.
3. erä: 55.59 Juliette Kemppi (Juulia Peura) 5-1, 59.18 Björkman (Manninen) 6-1.