Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Poikkeuksellisen lämmin syksy – Ryynänen Otepään muovimäkeen

 

Poikkeuksellisen lämmin syksy – Ryynänen Otepään muovimäkeen


Suomen yhdistetyn joukkueen ykkösmies, Janne Ryynänen, siirtyi viikon alkupäiviksi poikkeuksellisesti harjoittelemaan muovimäkeen Viron Otepäähän. Otepään HS 100-mäessä pääsee hyppäämään hyvissä olosuhteissa muovilla kun Suomen mäet on jo valmisteltu odottamaan lumiverhoa. Yleensä ensimmäiset lumileirit on aloitettu näinä päivinä Lapissa, mutta talven saapumisen viivästyttyä kaikki keinot otetaan käyttöön.

Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen toteaa ensimmäisen kerran joutuneen vastaavaan ratkaisuun.
- Tämä on ensimmäinen kerta koko urheilijan ja valmentajan urani aikana, kun etelästä haetaan vauhtia kauteen. Mutta järjestely on toimiva. Syksyn viilennyttyä pohjoisessa asuvan Janne Ryynäsen hyppääminen loppui kuukausi sitten, kun Lahdessa harjoitelleet lopettivat hyppäämisen vasta 24. lokakuuta. Jannelle hyppyjen saaminen tähän väliin on tärkeää, kertoi Savolainen.

- Jannen hyppääminen on sujunut täällä tosi hyvin, vaikka on vielä harjoittelusta ”juntturassa”. Tämän viikon jälkeen alkaa harjoittelu vasta kevenemään. Varusteet on saatu kohdilleen, joten hyvältä näyttää, kehui Savolainen leirin harjoitusten välissä.

Muu yhdistetyn joukkue siirtyi samaan aikaan Vuokattiin harjoitusleirille. Sääennusteiden toteutuessa parhain päin, joukkue saa pidettyä lumella oman kilpailun Rovaniemellä ennen maailmancupin avausta. Janne Ryynäsen ohjelmaan kuuluu kuitenkin vielä maastohiihtokisa ennen sitä.
- Täältä Otepäästä Janne lentää kotiin keskiviikkoiltana ja osallistuu viikonloppuna maastohiihtokisaan Oloksella. Kilpailuohjelmassa on lauantaina 12. marraskuuta hiihdettävä 10 km matka.

- Jos sääennusteet toteutuvat parhaimmalla tavalla, Rovaniemellä saadaan pidettyä oma kisa viikkoa ennen maailmancupia. Kun olosuhteet tulevat kuntoon, siirrytään koko joukkue pohjoiseen ja ollaan siellä Rukan maailmancupin avaukseen, totesi Savolainen jatkosuunnitelmista.

Yhdistetyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleJanne Ryynänen

Tiedot