Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen mäkijoukkue hyödyntää Klingenthalin olosuhteet lumentuloa odotellessa

 

Suomen mäkijoukkue hyödyntää Klingenthalin olosuhteet lumentuloa odotellessa


Poikkeuksellisen lämpimän syksyn takia Suomen mäkijoukkueen valmistautumisleiri Rukan maailmancupiin ei tapahdu totutusti Suomessa. Rukan maailmancupin maajoukkue, Matti Hautamäki, Janne Happonen, Anssi Koivuranta ja Olli Muotka matkustaa Saksan Klingenthaliin leirille 14.-17.11. Leirillä keskitytään tekniikkaan sekä testataan talven kilpailuvarusteet.
 
Suomen joukkueen alustava leirisuunnitelma leireillä marraskuun alkuviikot Rovaniemellä ja Rukalla peruuntui lumen puutteen vuoksi. Kymmenen päivän sääennuste ei lupaa mäkeen pääsyä vielä ensiviikon alussakaan, aikaisintaan 18.-20.11. Suomen mäkijoukkue avaa talven mäkikautensa näin ollen Saksan Klingenthalissa.
 
Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä toteaa Klingenthalin mäessä olevan erinomaiset mahdollisuudet valmistautua talvikauteen keinotekoisen jääladun myötä.
- Klingenthalissa on keinotekoinen talvi-/jäälatu. Alamäki on vielä muovilla. Hyppääjien kannalta yleisesti ottaen suurin siirtymä talveen tapahtuu ylämäen osalta kun posliinilatu muuttuu jääladuksi. Klingenthalin mäki on profiililtaan erinomainen ja tuulivarma. Vastaava on käytössä tulevalla kaudella 2011-2012 Klingenthalin maailmancupin lisäksi mm. Garmischin mäkiviikon osakilpailussa sekä Trondheimin maailmancupissa.
- Kesäkausi hypättiin suunnitellusti 21.10. asti, joka on noin 1-2 viikkoa pitempään mitä 2000-luvulla Suomen joukkueella on ollut tapana hypätä, joten tämä kolmen viikon tauko on vielä ihan ok. Ensi viikolla leirillä on tärkeää päästä taas tositoimiin, jotta kaikki uuteen kauteen liittyvät asiat hypyn tekniikassa ja välineissä ehditään finalisoimaan, toteaa Niemelä aikatauluista.
 
Klingenthalin leiri takaa joukkueelle valmiudet maailmancupin avaukseen.

- Olen tyytyväinen, että pääsemme nyt rauhassa ja maltilla aloittamaan kauden hyvistä ja tutuista olosuhteista Klingenthalin HS 140-mäessä. Tämän jakson jälkeen siirrymme Rukan maailmancupiin Vuokatin tai Rovaniemen kautta. Toisaalta leirin jälkeen joukkueen pitäisi olla periaatteessa valmis vaikka kävisi niin, että mäkeen päästäisiin vasta 25.11 Rukan karsinnassa, Niemelä arvioi luottavaisena.

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle