Leijonat kärsi kirvelevän tappion Karjala-turnauksen avausottelussa

Suomi hävisi avausottelunsa Venäjää vastaan tiukan taistelun jälkeen. Ottelu ratkesi voittolaukauksien jälkeen Venäjälle 2-1.

Ensimmäinen erä eteni Venäjän hienoisessa hallinnassa, ja se iski maalin ylivoimalla erän puolivälin jälkeen.

Toisessa erässä Venäjä jäähyili, mutta Suomen ylivoimapelaaminen ei vielä tuottanut tulosta. Venäjän maalivahti Konstantin Barulin oli sisuuntunut viime keväästä ja poimi Suomen yritykset huolella.

Heti kolmannen erän alussa Sami Vatanen tasoitti ottelun viuhuvalla rannelaukauksella Barulinin hetkeksi nukahtaessa. Esityön yläkulmavedolle petasivat Mikael Granlund ja Jarkko Immonen.

Loppuerä pelattiin maalittomana ja ottelu eteni jatkoajalle. Suomi pelasi ylivoimaa ja laukoikin hanakasti, joskin tehottomasti. Voittomaali jäi tekemättä.

Voittalaukauskilpailussa Barulin oli ohittamaton ja Suomen molemmat laukojat, Granlund ja Immonen joutuivat pettymään.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin molempien joukkueiden maalivahdit, Karri Rämö ja Konstantin Barulin.

Suomi kohtaa seuraavassa ottelussaan Tshekin lauantaina 12. marraskuuta klo 17:00 alkavassa ottelussa.