Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pentsinen neljäs Düsseldorfin sprintissä

 

Pentsinen neljäs Düsseldorfin sprintissä


Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina 3.12. Düsseldorfissa naisten ja miesten sprinteillä. USA:n Kikkan Randall ja Norjan Ola Vigen Hattestad voittivat vapaalla hiihtotavalla hiihdetyt kilpailut. Suomalaisista päivän parhaista suorituksista vastasivat Anssi Pentsinen ja Riikka Sarasoja-Lilja, molemmat selvisivät sprinttien finaaleihin, joissa Pentsinen sijoittui neljänneksi ja Sarasoja-Lilja kuudenneksi.

Aika-ajot sujuivat suomalaisnaisilta hienosti, Riikka Sarasoja-Lilja oli aika-ajojen nopein. Mona-Liisa Malvalehto oli aika-ajojen kolmanneksi nopein ja Anne Kyllönen 7:s. Maria Grundvall puolestaan oli aika-ajojen 46.
Miesten aika-ajoissa suomalaisista parasta vauhtia piti Anssi Pentsinen, ollen 8. nopein. Martti Jylhä oli 13:s, Matias Strandvall 20:s, Lasse Paakkonen 39:s, Kusti Kittilä 46:s ja Antti Häkämies 47:s. Kun aika-ajoista jatkoon pääsi 30 parasta naista ja miestä, karsiutuivat Grundvall, Paakkonen, Kittilä ja Häkämies jatkosta.

Suomalaisista välieriin naisista selvisivät Mona-Liisa Malvalehto ja Riikka Sarasoja-Lilja, joista Sarasoja-Lilja myös A-finaaliin aikavertailun kautta. Miehistä välieriin selvisivät Matias Strandvall ja Anssi Pentsinen. Suomalaismiehet hiihtivät samassa välierässä josta Pentsinen selviytyi A-finaaliin Strandvallin jääden harmittavasti vain vajaan yhden sekunnin kymmenyksen A-finaalipaikasta.

Naisten sprintin voittajaksi hiihti USA:n Kikkan Randall, kakkoseksi Venäjän Natalia Matveeva ja kolmanneksi Sveitsin Laurien Van Der Graaf. Riikka Sarasoja-Lilja kaatui finaalissa ja sijoitukseksi näin lopputuloksissa kuudes sija. Lopputuloksissa Mona-Liisa Malvalehto 7:s ja Anne Kyllönen 17:s.

- Aika-ajoin nopein aika oli ehkä pieni yllätys, etukäteen arvelin että erissä olisin vahvemmilla. Aika-ajossa pystyi tosin kyllä hiihtämään omaa rentoa hiihtoa ja sitä kautta sitten tulikin aika-ajon paras aika. Tosi tyytyväinen olen varsinkin siitä että näin nopealla radalla aika-ajo meni hyvin ja pystyin myös hiihtämään finaaliin asti. Finaalissa vauhti oli heti alusta asti aika kovaa ja kaatuminen totta kai harmittaa. Meillä taisi siinä olla Ruotsin tytön kanssa samat ajatukset lähteä kiertämään mutkassa ulkokautta ja parantamaan sijoituksia ja jotenkin siinä sitten meni sukset vähän ristiin ja äkkiä huomasinkin olevani lumen pinnassa. Ja kun sprintin erässä kaadut niin ei siinä enää ole mitään mahdollisuuksia ottaa muita kiinni, varsinkaan näin nopealla radalla. Kokonaisuudessaan päivään ja sijoitukseenkin olen tyytyväinen, huomenna lähdetään taas taistelemaan hyvistä sijoituksista, kertoili iloinen Riikka Sarasoja-Lilja kilpailun jälkeen.

- Hyvä päivä oli tänään, ainut ehkä vähän hampaankoloon jäänyt asia on että semifinaalissa olisi voinut taktisesti hiihtää vähän paremmin. Jatkoa ajatellen oli hyvää se että nyt oli huomattavasti rennompi fiilis hiihtää kuin viikko sitten Rukan sprintissä. Nyt porukassa hiihtäminen sujui paljon paremmin ja kun vielä saa lisää kisoja alle niin kyllä tästä pystytään vielä parantamaan, kommentoi Mona-Liisa Malvalehto omaa hiihtoaan.

Miesten sprintin voittoon hiihti Norjan Ola-Vigen Hattestad, toiseksi Venäjän Alexey Petukhov ja kolmanneksi Norjan Paal Golberg. Anssi Pentsinen paransi Kuusamon sprintin kuudetta sijaansa ollen Düsseldorfin sprintin 4:s ja lopputuloksissa päivän paras suomalainen. Lopputuksissa Matias Strandvall sijoittui seitsemänneksi ja Martti Jylhä puolestaan lopputuloksissa 15:s.

- Selkeästi askel eteenpäin viime viikosta, kroppa alkaa ottamaan koko ajan paremmin treeniä vastaan. Pitää olla tyytyväinen että eteenpäin mennään, finaalista ulos jääminen noin pienellä erolla totta kai harmittaa. Loppusuoralla oli tiukka taistelu Anssin (Pentsinen) kanssa, kaistan vaihdossa jäin vähän Anssin taakse, mutta hyvä että saatiin kuitenkin yksi suomalainen finaaliin, kertoi Matias Strandvall oman välieränsä jälkeen.

- Tosi hyvä fiilis, tyytyväinen päivään voi kyllä olla. Aika-ajoista kun mentiin eriin niin tahti kiihtyi, koko ajan sai olla liikkeellä ja palautella että on seuraavassa erässä iskussa. Erissä koitin aina alussa jo ottaa hyvät asemat jotta saisi hiihtää rennommin jotta välttyisi turhilta ruuhkilta ja mahdollisilta kolaroinneilta. Finaalissa vauhtia olikin sitten jo sen verran että tyydyin ottamaan paikan peesissä ja ajattelin että lopussa pääsisi iskemään ja parantamaan sijoitusta. Ihan hyvin pystyikin sitten vastaamaan muiden iskuun, vaikka ihan vielä ei rahkeet palkintopallille asti riittäneet niin neljäs sija tänään on hyvä saavutus ja samalla taas myös uran paras maailmancup-sijoitus, Anssi Pentsinen kertoi finaalin jälkeen.

Päävalmentaja Magnar Dalen kommentoi kilpailun jälkeen suomalaishiihtäjien suoritusta seuraavasti: ”Hyvä päivä meiltä tänään ja päästiin jo lähelle palkintopallisijoituksia. Riikalla oli tapahtumarikas päivä, ensin aika-ajojen voitto ja sitten eristä aikavertailulla jatkoon ja finaaliin asti, jossa kaatuminen harmittavasti vei mahdollisuudet taistella paremmista sijoituksista. Mona-Liisan (Malvalehto) ”come-back” on myös hieno asia. Miehistä Pentsisen lisäksi Strandvall ja Jylhä taistelivat myös hyvin.”

Sunnuntaina vuorossa joukkuesprintit

Maastohiihdon maailmancup jatkuu huomenna 4.12. sunnuntaina Düsseldorfissa, jossa hiihdetään naisten ja miesten joukkuesprintit vapaalla hiihtotavalla. Päävalmentaja Magnar Dalen nimesi joukkueet sunnuntaille lauantain kisan päätteeksi.

Naisten joukkueet:
1. joukkue: Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja
2. joukkue: Mona-Liisa Malvalehto ja Maria Grundvall

Miesten joukkueet:
1. joukkue: Matias Strandvall ja Martti Jylhä
2. joukkue: Lasse Paakkonen ja Kusti Kittilä

- sunnuntaina joukkuesprintti tulee olemaan täysin toisentyylinen kilpailu kuin tänään. Radalla on monta hiihtäjää yhtä aikaa, vaihdoissa tulee varmasti olemaan ahdasta ja ihme on jos ilman kolarointeja päivästä selvitään. Joukkuesprintissä tarvitaan myös enemmän kestävyysominaisuuksia kuin henkilökohtaisessa sprintissä, huominen onkin kokonaissuorituksena lähempänä ns. distanssimatkan hiihtämistä kuin sprinttiä. Meillä on huomenna kaksi joukkuetta naisissa ja miehissä, miehistä Anssi (Pentsinen) ei hiihdä huomenna, hän on hiihtänyt monta hyvää kisaa tähän alle ja hän tarvitsee nyt vähän palautumisaikaa ollakseen taas Davosissa hyvässä iskussa, Dalen kertoo joukkuesprintin osalta.

Maastohiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle