Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiainen ajautui takapainoon ja ajoi ulos radalta Flachaun iltapujottelussa

 

Tanja Poutiainen ajautui takapainoon ja ajoi ulos radalta Flachaun iltapujottelussa


Naisten alppihiihdon maailmancupin toinen pujottelukilpailu laskettiin tiistai-iltana Itävallan Flachaussa. Tanja Poutiainen lähti kilpailuun taistelemaan voitosta ja Sanni Leinosen tavoitteena oli maailmancupin avauspisteet. Hyväkuntoisesta rinteestä ja olosuhteista huolimatta suomalaispäivä Itävallan iltavaloissa oli synkkä.

Poutiainen oli omalla tasollaan kilpailun ensimmäisellä kierroksella laskien kierroksen viidenneksi nopeimman ajan. Poutainen jäi kierroksen nopeimmasta Itävallan Marlies Schildistä 1.23 sekuntia ja palkintokorokepaikkaan eroa jäi 0.7 sekuntia.

– Tuntuma oli tosi hyvä ja vähän yllätyin, että olin noin kaukana kärjestä. Rinne oli helppo ja pohja hyvässä kunnossa, mutta varmaan käännän vähän yli ja olen liian voimakkaasti kantillaan, joka syö aikaa, Poutiainen totesi ensimmäisen kierroksen laskun jälkeen.

Sanni Leinonen ei selviytynyt kilpailun toiselle kierrokselle. Eroa kärkeen kertyi 3.57 sekuntia ja toisen kierroksen paikkaan olisi vaadittu 0.46 sekuntia nopeampi lasku. Lopputuloksissa Leinosen sijoitus oli 42.

– Rata on sen verran pitkä, että jos siinä kokoajan jää tasaisesti, niin kyllä eroa tulee sitten loppuun liikaa. Tämän päivän laskun lyhyet hyvät pätkät eivät riittäneet toisen kierroksen paikkaan. Rata oli ihan ok minun lähtönumerolla, vaikka aamulla näytti siltä, että pinta murtuu, kun pääsimme siihen vapaata laskemaan. Yllättävän hyvä rinne oli kisan ajan, verrattuna siihen mitä ajattelin aamulla, Leinonen kertoi.

– Pitää saada kokonaisuutta paremmaksi ja ennen kaikkea kisavarmuutta. Tuleeko se sitten FIS-kisoista, Eurooppa-cupista vai maailmancupista niin sillä ei ole minulle niin väliä, mutta kisoja pitää saada lisää, Leinonen summasi.

Kilpailun toisella kierroksella nähtiin Tanja Poutiaiselta harvinaislaatuinen ulosajo pujottelussa. Poutiainen ajautui käännöksessä takapainoon, jonka seurauksena hän ajautui ulos radalta.

– Kaikki kävi tosi nopeasti ja varmaan jäin hieman myöhään yhdessä käännöksessä ja sukset ampuu silloin nopeasti. En ehtinyt tehdä mitään ennen kuin tajusin olevani ulkona radalta, Poutiainen kertoi.

– Lähdin kisaan ja myös tuohon toiseen laskuun hyvin ja täysillä. Pujottelu kulkee hyvin ja ensimmäinen lasku tuntui hyvältä ja olin kovassa uskossa, että täältä noustaan, mutta tämä on herkkä laji ja pienestä kiinni, Poutiainen kertoi.

– Viikon päästä kilpaillaan jo Lienzissä ja siellä ohjelmassa on molemmat lajit. Kiva kun kisoja alkaa taas tulemaan. Ei minulla mitään ongelmia tekniikan kanssa ole ja olen luottavainen omaan laskemiseen.

Kilpailun voittoon laski ensimmäistä kierrosta ja kauden avauskilpailua Courchevelissä hallinnut Marlies Schild. Schild kukisti toiseksi laskeneen Saksan Maria Höfl-Rieschin hurmioituneen kotiyleisön edessä 0.46 sekunnilla. Kolmannelle sijalle nousi vaisun alkukauden laskenut Slovenian Tina Maze, joka hävisi Schildille 0.82 sekuntia.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot