Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Levännyt Poutiainen löysi uuden iskun Zagrebin pujotteluun

 

Levännyt Poutiainen löysi uuden iskun Zagrebin pujotteluun


Alppihiihdon maailmancupin Zagrebin pujottelussa ei nähty yllätyksiä kilpailun voittajan osalta. Itävallan Marlies Schild jatkoi voittokulkuaan napaten kauden viidennen voiton maailmancupissa. Suomen Tanja Poutiainen palasi omalle tasolleen laskien kilpailun kuudennelle sijalle.

Poutiainen hävisi kilpailun voittaneelle Schildille 2.97 sekuntia. Eroa kolmannelle sijalle laskeneeseen Itävallan Michaela Kirchgasseriin jäi 0,7 sekuntia. Toiseksi kilpailussa laski Slovenian Tina Maze. Vaikka palkintokorokesija jäi Poutiaiselta ottamatta löysi hän paljon positiivista omasta laskemisesta.

– Oli aivan eri meininki kuin Lienzissä. Laskeminen oli täysin eri tuntuista ja olen kyllä ihan tyytyväinen tähän kuudenteen sijaan, Poutiainen iloitsi.

Zagrebin kilpailuun Suomen naisten alppihiihtomaajoukkue valmistautui Itävallan Lienzissä, jossa kilpailtiin maailmancupia juuri ennen vuodenvaihdetta.

– Ajatus oli, että näin lyhyessä ajassa ei ehdi ihmeitä tehdä, joten laskin vain yhden treenipäivän Lienzissä. Muuten levättiin, että sai viritettyä kropan fyysisesti herkempään kuntoon tämän päivän pujottelua ajatellen ja se tuotti selkeästi tulosta. Katsottiin myös paljon laskemista videolta ja sieltä löytyi myös tärkeitä palasia laskemiseen, Poutiainen kertoi valmistautumisestaan.

Poutiainen oli hyvässä vauhdissa molemmilla kierroksilla erityisesti radan alkuosalla, mutta aikaero kärkeen karkasi liian suureksi kummankin laskun loppuosalla.

– Ensimmäisellä kierroksella sattui siihen loppujyrkälle virhe, mutta muuten se jyrkkäkin oli ihan hyvää laskemista. Toisella kierroksella koin, että tempo pääsi hieman laskemaan. Pienestä se on kiinni, itseluottamuksesta ja kaikesta, että pystyy laittamaan sukset tulemaan suoraan alaspäin. Ei kuitenkaan kummallakaan laskulla hyydyttänyt lopussa. Pitää ottaa kuitenkin näistä oppia, että tälläisiä eroja ei jatkossa pääse radan loppuosalla syntymään.

Seuraavaksi alppihiihdon naisten maailmancupin tekniikkalajeissa kilpaillaan Slovenian Mariborissa 21.-22. tammikuuta. Poutiainen aikoo hyödyntää kilpailutauon harjoittelemalla.

– Tämä tauko tulee loistavaan väliin. Tänään lähdetään Wienin kautta Suomeen lataamaan akkuja neljäksi päiväksi ja sen jälkeen otetaan tiukka treenipätkä Italiassa. Lasku on hyvässä hanskassa ja nyt tarvitaan hyviä treenejä, että on helppo lähteä seuraavaan kisaan Mariboriin, Poutiainen suunnitteli.

Kilpailun toinen suomalaisedustaja Sanni Leinonen ei selviytynyt toiselle kierrokselle. Leinonen ajoi ulos radalta toisen väliaikapisteen jälkeen ja näin toisen kierroksen paikka jäi haaveeksi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot