Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Romar taisteli 12:nneksi Kitzbühelin alppiyhdistetyssä

 

Andreas Romar taisteli 12:nneksi Kitzbühelin alppiyhdistetyssä


Kitzbühelin alppihiihdon klassikkoviikonloppu päätettiin sumuisessa ja sateisessä säässä sunnuntaina pujottelulla. Kilpailu oli myös alppiyhdistetyn toinen osa, joka oli Andreas Romarille tärkeä kilpailu tulevia alppiyhdistettyjä ajatellen.

Pujottelun ensimmäisellä kierroksella numerolla 82 rinteeseen lähtenyt Romar ei pystynyt ihmeisiin. Läpi yön jatkunut vesisade oli pehmittänyt rinteen todella heikkoon kuntoon ja kisajärjestäjien työpanos ei auttanut luonnonvoimien edessä. Pujottelun maailman parhaille Romar hävisi kuluneella radalla 7.40 sekuntia, mutta alppiyhdistetyn suhteen peli ei ollut menetetty. Yhdistetyn lopputuloksissa Romar löytyi sijalta 12.

– Onneksi tuli pisteitä tuosta kombista. Se oli tärkeää ja tämän päivän tavoite. Chamonixissa ei ole sitten mikään pakko onnistua pysyäkseen lähtölistalla 30 joukossa, vaan pystyy vaan antamaan mennä ilman ylimääräisiä paineita. Hyvän lähtönumeron myötä on sitten mahdollisuuksia kombin syöksyssäkin tehdä esimerkiksi hyvät FIS-pisteet, Romar ennakoi päivän kilpailun vaikutuksia tulevaan.

Päivän pujottelut eivät olleet Romarille helppoja. Selkeästi vauhtilajeihin keskittyessä tekniikkalajien harjoittelu jää vähemmälle, joka näkyy erityisesti heikoissa olosuhteissa ja vaikeilla radoilla.

– Tänään oli ensimmäisellä kierroksella vaikea merkkaus ja vaikeat olosuhteet, joten siitä ei jäänyt paljoa käteen. Toisella kierroksella sain paremman rytmin ja oli hieman helpompi rata, niin oli mukavampi myös laskea pujottelua.

Kokonaisuutena Romar oli tyytyväinen Kitzbühelin kisaviikon antiin. Tavoitteeksi yhdessä valmentajien kanssa oli asetettu kokemuksen hankkiminen ja Romar yllättikin valmentajat laskemalla jo toisella laskulla legendaarisessa Streif –syöksyrinteessä reilun kahden sekunnin päähän viidennen voiton ottaneesta Sveitsin Didier Cuchesta.

– Syöksylaskut olivat hyviä täällä, vaikka nyt ei tullutkaan sitä tulosta mitä halusin eli sijoittumista 30 joukkoon. Kitzbühelistä jäi kokonaisuutena hyvä fiilis ja tavoitteena tänne tullessa oli vain saada hyvät laskut alle ja tuntumaa uuteen rinteeseen. Nyt on helppo lähteä täältä pois, kun on jäi hyvä maku itselle paikasta kokonaisuutena ja eritoten kisarinteestä. Mukava päästä ensi vuonna laskemaan uudestaan tämä klassikkokilpailu.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAndreas Romar

Tiedot