Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiaisen mielessä revanssi perjantain suurpujottelun jälkeen

 

Tanja Poutiaisen mielessä revanssi perjantain suurpujottelun jälkeen


Saksan Ofterschwangissa laskettiin perjantaina naisten suurpujottelun maailmancupia, joka piti laskea ensin alkukaudesta Ranskan Courchevelissä ja sen jälkeen Andorran Soldeussa. Viimein kisa saatiin laskettua, vaikkakin ilman lämpötilat Keski-Euroopassa alkavat olla jo keväisen lämpimiä.

Tanja Poutiainen starttasi kilpailun ensimmäiselle kierrokselle kuuman ryhmän viimeisenä laskijana. Rovaniemeläinen laski tasapainoisen ja virheettömän laskun, mutta vauhti ei ollut aivan toivotulla tasolla. Avauskierroksen jälkeen sijoitus oli 15. aikaeron venyessä kierroksen nopeimpaan ja koko kilpailun voittaneeseen Saksan Victoria Rebensburgiin 1.33 sekuntiin.

Toisen kierroksen lasku Poutiaisen osalta oli virheiden sävyttämä. Aikaeroa kärkeen tuli tasaisesti koko laskun ajan ja loppujyrkän pari suurempaa virhettä syöksivät suomalaislaskijan ulos 20 parhaan joukosta. Lopputuloksissa sijoitus oli 22.

– Ensimmäisen kierroksen lasku oli nättiä laskemista. Toisella kierroksella oli sitten enemmän meininkiä tekemisessä, mutta sitä myötä myös virheitä. Ei ihan osunut kohdalleen tänään, Poutiainen kertoi laskuistaan.

Ilman lämpötila Etelä-Saksassa nousi jopa 15 asteeseen ja aurinko vauhditti rinteen pehmenemistä. Kummallakin kierroksella lähtölistan puolivälissä startannut Poutiainen ei kuitenkaan tuominnut olosuhteita päivän tuloksesta.

– En kokenut, että rinne olisi ollut huonossa kunnossa. Ei tämän päivän tulos ollut radan vika. Toisella kierroksella rata kääntyi enemmän ja en vaan ollut siinä mukana. Toki oli tiedossa, että rinne pehmenee, kun lämmintä on toistakymmentä astetta, mutta siihen nähden se oli hyvässä kunnossa.

– Ei pehmeä rinne minun suosikki ole, mutta molemmista laskuista jäi tänään se fiilis, että voin laskea lujaa. Tänään oli kaikille laskijoille ensimmäinen päivä tälläisissä olosuhteissa, kun lämpimät kelit tuli niin nopeasti. Voi olla, että huomiseksi lähdetään kokeilemaan erillä suksella, riippuen hieman tuleeko tiukempi radanmerkkaus. Välineet toimivat tänään hyvin, mutta minulla on pari hyvää vaihtoehtoa suksissa olemassa, joten suksien vaihto voi olla ihan mahdollinen, Poutiainen kertoi.

Lauantaina Saksassa lasketaan toinen suurpujottelukilpailu ja sunnuntaina lasketaan pujottelua, johon Poutiaisen lisäksi osallistuvat Sanni Leinonen ja Merle Soppela.

– Tällä hetkellä revanssi on päällimmäisenä mielessä. Huomenna uusi kisa ja siitä lähdetään hakemaan kauden parasta tulosta suurpujottelussa, Poutiainen totesi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot