Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jussi Penttala taiteili kuudenneksi Åren parikumpareissa

 

Jussi Penttala taiteili kuudenneksi Åren parikumpareissa


Vaikeat sääolosuhteet hallitsivat Ruotsin Åressa lauantaina laskettua parikumparekilpailua. Runsas lumisade ja tuuli viivästyttivät kilpailua useaan eri otteeseen, mutta lopulta finaalit saatiin laskettua alkuperäisestä 24 laskijan suunnitelmasta poiketen 16 laskijan finaalina.

Finaalien typistäminen kirpaisi erityisesti Suomen kumparelaskumaajoukkuetta. Alkukilpailusta 24 parhaan joukkoon laskivat Jussi Penttala (7.), Veli-Valtteri Vanhala (22.) ja Jimi Salonen (23.), mutta typistämispäätöksen myötä mies miestä vastaan finaaleissa laski ainoastaan Penttala.

Finaaliurakassa Penttala suoriutui mainiosti ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, mutta toisessa erässä vastaan tullut maailmancupia johtava Mikael Kingsbury oli liian kova vastus suomalaiselle. Lopputuloksissa Penttalan sijoitus oli kuudes, joka on nuoren kumparelaskijan uran paras sijoitus.

– Hyvältä tuntuu uran paras sijoitus. Sain alkukilpailuun hyvän suorituksen ja finaalien ensimmäisen kierroksen laskuun voin myös olla ihan tyytyväinen. Kingsburya vastaan lähti lasku ylähypyn jälkeen hieman karkuun ja takapainoon. Kovasti yritin pysyä perässä, mutta kaaduin sitten rinteen puolivälissä, Penttala kertoi.

Kumparemaajoukkueen päävalmentaja Sami Mustonen oli erittäin tyytyväinen Penttalan suoritukseen. Penttalan suorituksen lisäksi myös nuorten Veli-Valtteri Vanhalan ja Jimi Salosen otteet lämmittivät päävalmentajaa.

– Jussi laski tämän kauden parhaita laskuja ja uran parhaaseen sijoitukseen voi olla erittäin tyytyväinen. Veli-Valtteri ja Jimi paransivat myös perjantain kilpailusta huimasti, joten koko joukkueen tulokseen tänä viikonloppuna olen tyytyväinen, kun mukaan lasketaan vielä Ville Miettusen ja Arttu Kiramon finaalipaikat perjantaina, Mustonen totesi.

Ville Miettunen kaatui lauantain alkukilpailussa radan keskiosalla ja törmäsi pää edellä suoja-aitaan. Miettusella on lievä aivotärähdys ja hän suuntaa tarkempiin tutkimuksiin maanantaina Rovaniemellä. Arttu Kiramon sijoitus alkukilpailussa oli 28.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleArttu Kiramo

Tiedot

Ville Miettunen

Tiedot

Jussi Penttala

Tiedot