Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koskelan ja Poutalan 1000 metriä pilalle ratavaihdoissa

 

Koskelan ja Poutalan 1000 metriä pilalle ratavaihdoissa


Pekka Koskelan ja Mika Poutalan viimeisen päivän 1000 metriä maailmancupin finaalissa Berliinissä meni pilalle ja kelvollinen tulos jäi saavuttamatta. Ensin kolmannessa parissa luistellut Poutala joutui viimeisen takasuoran vaihdossa lopettamaan luistelunsa, kun hänen parinsa italialainen Mirko Giacomo Nenzi ei kunnioittanut väistämisvelvollisuuttaan. Nenzi vaihtoi sisäradalta Poutalan eteen ja välttääkseen kolarin Poutala joutui nousemaan luisteluasennosta pystyyn. Siitä huolimatta hän sai ajan 1.10,89, mutta se ei riittänyt tasaisessa kilpailussa kuin 20. sijaan. Nenzi hylättiin, mutta sillä ei ollut suomalaisen kannalta merkitystä. Poutalan luistelu meni pilalle.

Pekka Koskelan kohtaloksi tuli kilpailun sama vaihe. Nyt Koskela oli sisäradalla ja joutui lopettamaan oman luistelunsa, sillä hänen parinsa korealainen Tae-Bum Mo oli samaan aikaan vaihtamassa rataa. Jotta Koskela ei olisi pilannut Mon luistelua, hän nousi pystyyn ja hidasti. Mo pääsi vaihtamaan esteettä ja luisteli kovan ajan 1.09,37 ja sijoittui kolmanneksi. Koskela liukui maaliin ajassa 1.12,49 ja oli 22:s.

Kilpailun mielenkiintoisin pari oli viimeisenä luistellut Yhdysvaltain Shani Davis ja Hollannin Stefan Groothuis. Panoksena oli maailmancupin kokonaisvoitto. Vahvassa kevätkauden kunnossa ollut Davis luisteli 1.09,24, jolla otti 1000 metrin voiton. Kun Groothuis luisteli ajan 1.09,46, niin se riitti vain neljänteen sijaan. Sijoitukset ratkaisivat maailmancupin voiton Davisille. Groothuis hävisi vain 20 pistettä. Kolmas oli hollantilainen Kjeld Nuis. Hän jäi lähes 100 pistettä Groothuisille.

Pekka Koskela sijoittui loppupisteissä yhdeksänneksi ja Mika Poutala 22:nneksi.

- Nämä ovat kisatilanteita ja niitä tulee joskus eteen. Niille ei voi mitään. Me toimimme herrasmiesmäisesti emmekä pilanneet kenenkään luistelua. Ja on tärkeää, että noissa tilanteissa malttaa mielensä, ettei tule kaatumisia ja loukkaantumisia. Nyt on meillä kaksi kovaa kisaviikonloppua takana. Tästä mennään herkistellen kohti kahden viikonpäästä luisteltaviin matkakohtaisiin MM-kilpailuihin, kertoi joukkueen valmentaja Pasi Koskela.

Suomen Luisteluliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle