Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pia Sundstedt ajoi maastossa Euroopan mestariksi

 

Pia Sundstedt ajoi maastossa Euroopan mestariksi


Lontoon olympialaisten maantiepyöräilyyn valmistautuva Pia Sundstedt osoitti, että myös maastopyöräilykunto on huipputasoa. Hän voitti sunnuntaina maratonmatkan Euroopan mestaruuden Tsekissä kukistamalla taisteluparinsa, englantilaisen Sally Bighamin loppukirissä.

Sundstedt piti koko raskaan 95 kilometrin kilpailun tiukasti kontrollissaan. Hän otti paikkansa jo 15 kilometrin kohdalla vaativassa nousussa ja mäen päällä oli mukana enää viisi pyöräilijää. 30 kilometrin ajon jälkeen oli mukana enää neljä naista. Lopullinen ratkaisu tapahtui 45 kilometrin kohdalla, jolloin Sundstedt pudotti vauhdillaan kaksi kilpakumppaniaan. Mukana oli enää britti Sally Bigham, joka taisteli hyvin, mutta ei voinut mitään loppukirissä vahvalle suomalaiselle.

- Minulla oli hyvät jalat ja vahva itsetunto. Tunsin kilpakumppanini vahvuudet ja heikkoudet. Meillä oli Sallyn kanssa monta kovaa kaksinkamppailua matkan varrella, kun molemmat halusimme ajaa kärjessä kapeita polkuja ylös tai alas. Voitin jokaisen kaksinkamppailun ja tiesin, että olen vahvempi loppukirissä. Taktiikka toimi hyvin ja pystyin pitämään pääni kylmänä, kertoi Pia Sundstedt.

Tulokset

Maastopyöräilyn maratonin (XCM) EM-kilpailut
Výsledky, Tsekki

Naiset 95 km
1  Pia Sundstedt (Suomi) 4.19.28
2  Sally Bigham (Iso-Britannia) 4.19.30
3  Silke Schmidt (Saksa) 4.22.59
4  Pavlína ©ulcová (Tsekki) 4.27.51
5  Jane Nuessli  (Sveitsi) 4.32.01
6  Katarzyna Solus-Miskowicz (Puola) 4.33.05

TWD-Länkenin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle