Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiaisen hyvä laskuvire toi kahdeksannen sijan Åresta

 

Tanja Poutiaisen hyvä laskuvire toi kahdeksannen sijan Åresta


Vuodenvaihteen kilpailuputkeen kahden vahvan lajin turvin

Åren pujottelun ensimmäisellä kierroksella Tanja Poutiainen teki virheen laskun loppuosalla, joka maksoi kärkisijat. Kierroksen kärkeen pujotteli Ruotsin Frida Hansdotter, jonka loppuaika 53.88 oli 0.56 sekuntia rovaniemeläistä nopeampi. Mikaela Siffrinin ottaessa toisen sijan ja Maria Pietilä-Holmnerin laskiessa kolmanneksi Poutiainen oli kierroksen tuloksissa kuudes.

Toisella kierroksella Poutiainen laski maalissa kolmanneksi ja ensimmäisen kierroksen nopeimpien kellottaessa kärkiaikoja lopputulokseksi tuli kahdeksas sija (+1.76). Voiton vei ensimmäistä kertaa urallaan USA:n Mikaela Shiffrin, toiseksi laski Frida Hansdotter ja kolmanneksi maailmancupia hallitseva slovenian Tina Maze. Mazen nousi samalla pujottelucupin kärkeen, Poutiainen on cupissa neljäntenä.

– Yritystä oli tänään, mutta se ei riittänyt. Ei ole varaa virheisiin ja tuossa rinteessä ei tarvitse tehdä edes virheitä. Riittää, kun laskee pari keppiä liian suoraan. Kokonaisuutena hyvä fiilis Åren kisoista jäi. Tuntuu taas siltä, että on kaksi vahvaa lajia, Poutiainen totesi kilpailun jälkeen.

– Tulos näytti, että pujottelun suhteen ei ole huolta, mutta kaikki muutkin menee lujaa. Perustekeminen on edelleen hyvää ja vaikka tänään oli seitsemän edellä niin ei minulla tarvitse alkaa virheitä korjaamaan.

Lyhyen joulutauon jälkeen tekniikkalajit jatkuvat Itävallan Semmeringissä, Saksan Münchenissä ja Kroatian Zagrebissa.

– Ihan kiva, että tulee parin päivän tauko kilpailemisesta. Nyt on ollut lyhyessä ajassa monta kisaa ja tiedossa on paljon matkustamista seuraavina viikkoina niin välipäivät tulee tarpeeseen. Tämän päivän perusteella jäi kuitenkin hieman revanssifiilis, että varmasti Semmeringissä tullaan taas lujaa, Poutiainen ennakoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleTanja Poutiainen

Tiedot