Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Paavo Paajanen otti keltaisen paidan Baltic Chain Tourin neljännellä etapilla

 

Paavo Paajanen otti keltaisen paidan Baltic Chain Tourin neljännellä etapilla


Lahdesta alkanut ja Viron kautta Latviaan siirtyneellä Baltic Chain Tourilla ajettiin neljäs 179 kilometrin etappi Smiltenestä Siguldaan. Isoja valtateitä ensimmäiset 100 kilometriä kulkenut etappi piti olla rauhallista matkantekoa ennen kahta viimeistä 36 kilometrin kierrosta. Kierros piti sisällään ratkaisupaikan, jyrkän yli kilometrin mittaisen nousun. 

Etappi ei kuitenkaan mennyt niin kuin oli odotettu. Jo alussa kärkeen muodostui 27 ajajan irtiottoryhmä, joka sai pääjoukkoon noin minuutin eron. Irtiottoryhmästä puuttui vain neljän joukkueen ajajat. Sieltä puuttui myös TWD-Länkenin edustus. Tilanne oli erittäin huolestuttava koko alkukisan mainiosti ajaneelle Paavo Paajaselle. Hän oli ennen tätä etappia kokonaiskilpailun kolmantena vain sekunnin päässä keltaisesta paidasta. 

Kaikeksi onneksi pääjoukon hurja takaa-ajo onnistui ennen loppukierroksia. Mutta helpolla se ei tullut, sillä kahden ensimmäisen tunnin keskinopeus oli 48 kilometriä tunnissa.

Kun viimeiselle kierrokselle lähdettiin, Paavo Paajanen oli hyvänä kiipijänä mukana neljän ajajan kärkiryhmässä. Se kuitenkin kasvoi 17 ajajan suuruiseksi. Ryhmä harveni hieman ennen maalinousua. Siinä Paavo Paajanen taisteli etappivoitosta, mutta joutui taipumaan Slovakian maajoukkueen Patrik Tyborille ja Venäjän maajoukkueen Ivan Savitskijille. Paajasen kolmas sija ja hyvityssekunnit nostivat miehen kuitenkin keltaiseen paitaan. 

- Tämä oli eriskummallinen etappi. Ei lainkaan sellainen kuin odotimme. Meille tapahtui paha virhe, mutta onneksi me saimme parin muun joukkueen avustuksella tilanteen vielä korjattua ja vaarallinen irtiotto tuli kiinni. Lopussa irtiottoryhmämme oli hieman liian iso, mutta onneksi se toimi kuitenkin niin, että pääsimme loppunousuun ennen takaa-ajajia. Paidan saaminen on hieno asia. Etappivoitto olisi vielä kruunannut päivän, kertoi Paavo Paajanen.

- Perjantaina on välipäivä ja se tuli kyllä meidän kannalta tarpeeseen. Meillä on kova työ puolustaa neljällä ajajalla paitaa, mutta kaikkemme yritämme, jatkoi Paajanen.

Kilpailu jatkuu lauantaina Liettuassa, jossa ajetaan lauantaina 154 kilometrin etappi.

Baltic Chain Tour (UCI Europe Tour 2.2)
4/6 etappi Smiltene - Sigulda 179 km
1 Patrik Tybor (Slovakia) Slovakian maajoukkue 3.52.24
2 Ivan Savitskij (Venäjä) Venäjän maajoukkue + 0.05
3 Paavo Paajanen (Suomi) TWD-Länken + 0.10
34 Mikko Paajanen (Suomi) TWD-Länken + 1.09
44 Samuel Pökälä (Suomi) TWD-Länken + 2.01
106 Ilari Kahila (Suomi) TWD-Länken + 7.08
Risto Aaltio (Suomi) TWD-Länken DNF

Tilanne 4/6 etapin jälkeen
1 Paavo Paajanen (Suomi) TWD-Länken 15.50.56
2 Philip Walsleben (Saksa) BKPC-Powerplus + 0.09
3 Ivan Savitskij (Venäjä) Venäjän maajoukkue + 0.10
37 Mikko Paajanen (Suomi) TWD-Länken + 1.46
47 Samuel Pökälä (Suomi) TWD-Länken + 3.47
104 Ilari Kahila (Suomi) TWD-Länken + 11.13

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle