Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaispareille voitto ja tappio beach volleyn EM-kisoissa

Suomalaispareille voitto ja tappio beach volleyn EM-kisoissa

Suomalaispareille tuli sekä voitto että tappio beach volleyn EM-kisoissa Italian Cagliarissa keskiviikkona. Erika ja Emilia Nyström ottivat jo toisen voittonsa ja varmistivat jatkopaikan alkulohkosta. Riikka Lehtonen ja Taru Lahti sen sijaan kärsivät tappion ja jatkopaikkaan vaaditaan voitto torstain pelistä.

Nyströmit taistelivat kolme erää italialaisia Daniela Gioriaa ja Laura Giombinia vastaan, mutta lopulta peli kääntyi suomalaisille 16-21, 21-17, 15-11.

Torstaina Nyströmit pelaavat lohkovoitosta ja suorasta paikasta toiselle pudotuspelikierrokselle. Vastassa ovat saksalaiset viime kesän MM-kisojen hopeamitalistit Karla Borger ja Britta Büthe.

Borger ja Büthe löivät keskiviikkona Lehtosen ja Lahden 22-20, 21-17. Suomalaisparin vastustaja torstaina on Gioria/Giombini. Voittajapari menee jatkoon, häviäjien kisat loppuvat siihen.

Lentopallossa huimaa menestystä huippuseurajoukkueissa saavuttanut Riikka Lehtonen on aivan innoissaan nyt kun saa edustaa Suomea arvokisoissa.

- On aivan mahtavaa olla täällä EM-kisoissa. Todella upeaa edustaa Suomea ja pelata Euroopan huippuja vastaan.

- Ihan huippukunnossa en vielä polvioperaatioiden jälkeen ole. Palautuminen peleistä on hitaampaa kuin normaalisti. Beach volleyssa kun vielä on tapana pelata useampia pelejä päivässä, niin sen huomaa. Täällä EM-kisoissa on nyt aluksi kuitenkin ollut vain yksi peli päivässä.

Lehtonen ja Lahti eivät ennen EM-kisoja ehtineet pelata kuin pari harjoituspeliä ja sitten pari turnausta.

- Vaikka olen lentopalloa pelannut vuosikausia, niin beach volleyssa olen kuitenkin kansainvälisissä peleissä mukana oikeastaan ensimmäistä kertaa. Aika erikoinen tilanne itsellekin, kun ikääkin on jo yli 30 vuotta.

- Kyllä meillä tässäkin pelissä saksalaisia vastaan olisi mahdollisuudet olleet voittaa, mutta ei ihan onnistuttu. Nyt sitten palaudutaan tästä pelistä ja valmistaudutaan huomiseen otteluun italialaisia vastaan. Siinä pitää voitto ottaa ja ollaan jatkossa. Sitten se onkin aina yhdestä pelistä poikki, Lehtonen toteaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle