Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rodney Brown Jr:lle kahden vuoden urheilutoimintakielto

Rodney Brown Jr:lle kahden vuoden urheilutoimintakielto

 

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n liittohallitus on 25.10.2014 kokouksessaan langettanut Rodney Brown Jr:lle Suomen Antidopingtoimikunnan valvontalautakunnan suositteleman ja antidopingsäännöstön mukaisen kahden vuoden urheilun toimintakiellon positiivisen dopingnäytteen johdosta.

Brown antoi positiivisen dehydrokloorimetyylitestosteronin aineenvaihduntatuotetta sisältäneen näytteen 13. heinäkuuta Turussa pelatussa ottelussa. Yhdysvaltalainen Brown edusti viime kaudella Vaahteraliigassa Turku Trojansia.

Liiton puheenjohtaja Roope Noronen totesi positiivisen tuloksen olevan esimerkki testausjärjestelmän tarpeellisuudesta, mutta myös osoitus siitä, että lisätoimenpiteitä tarvitaan.

- Valitettavasti tämä on ainoa tehokas ja toimiva tapa saada väärinkäyttäjät pois lajin parista. SAJL on viimeiset viisi vuotta järjestänyt ulkomaalaispelaajille orientaatiopäivän ennen kauden alkua, jossa yhtenä osana on ollut myös ADT:n luento ja testitapahtuman läpikäynti. Lisäksi kilpailusäännöissä antidopingsitoumuksen allekirjoittaminen on edustamiskelpoisuuden edellytyksenä kaikille aikuispelaajille ja seurojen pelaajasopimuksissa on omat dopingpykälänsä. Täytyy miettiä millaisia lisätoimenpiteitä voitaisiin vielä tehdä ulkomaalaispelaajien tietoisuuden lisäämiseksi.

- Kilpailusääntöjemme mukaisesti seura saa automaattisesti 20 00 euron sakon, vaikka ei olekaan tapauksessa syyllistynyt mihinkään. Kilpailusääntöjen mukaan ottelun tuloksia ei yhden dopingtapauksen johdosta muuteta, Noronen sanoo.

Turku Trojans on purkanut pelaajasopimuksen Brownin kanssa saatuaan tietää dopingrikkeestä ja harkitsee mahdollisia lisätoimia. Trojansin puheenjohtaja Pasi Sillgren tuomitsee dopingin käytön.

- Trojans ei hyväksy dopingin käyttäjiä seurassaan, mutta yksittäisten pelaajien valvonta seuran puolelta on erittäin vaikeaa. Kaikki pelaajamme allekirjoittavat pelaajasopimuksessa sitoumuksen olla käyttämättä dopingia, mutta koskaan ei tiedä mitä yksittäinen pelaaja vapaa-ajallaan tekee.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle