Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Päävalmentaja Jylhän ennustus toteutui - Juho Mikkonen Lillehammerin sprinttifinaalin neljäs

Päävalmentaja Jylhän ennustus toteutui - Juho Mikkonen Lillehammerin sprinttifinaalin neljäs

 

Juho Mikkosen huippusuoritus miesten sprinttihiihdossa oli Lillehammerissa suomalaispäivän kohokohta. Ennakkoluulottomasti niin aika-ajoissa, välierävaiheessa kuin finaalissakin hiihtänyt Mikkonen sijoittui loppukilpailussa lopulta komeasti neljänneksi jääden vain niukasti kolmanneksi hiihtäneestä Norjan Finn Hågen Kroghista.

Neljäs sija on samalla 23-vuotiaan Mikkosen paras aikuisten maailmancupsijoitus tähän mennessä.

”Ennakkoluuloton ja rempsakka, ne ovat tosiaan hyviä adjektiiveja. Sillä mielin lähdin jokaiseen suoritukseen että annetaan palaa, nautitaan ja koko ajan vedetään täysillä. Koko alkukausi on sujunut hyvin, joten luotin itseeni.”

”Neljäs sija on komea saavutus. Kolmen porukka oli lähellä, mutta sijoitus ei missään nimessä ole pettymys”, Mikkonen kommentoi kilpailun jälkeen.

Päävalmentaja Reijo Jylhä oli ennustanut ennen kilpailua Mikkosen olevan päivän suomalaisnimi. Jylhän ennustus osui tismalleen nappiin.

Muista suomalaisista cupin pisteille sijoittuivat Matias Strandvall, Martti Jylhä ja Ville Nousiainen Strandvall oli lopputuloksissa 17., Jylhä 19. ja Nousiainen sijalla 24. Strandvallin ja Jylhän kommentit kilpailun jälkeen olivat hyvin samansuuntaisia.

”Löysää hiihtämistä. Terävyys ei tänään riittänyt puolivälierävaihetta pidemmälle. Hyvällä suksella sai vetää, mutta vireystila ei ollut parasta mahdollista laatua”, Strandvall kommentoi.

”Löysää, löysää. Rata on raaka, mutta rehellinen siinä mielessä että viimeiseen nousuun pitää löytyä paukkuja. Nyt ei löytynyt, meni miehestä latinki siihen”, jatkoi Jylhä.

Myös Ville Nousiainen oli tiedostanut viimeisen mäen merkityksen. Mies oli puolivälierässä, jossa kaikki hiihtäjät olivat profiililtaan loppusuoran kiritykkejä.

”Tein ennen hiihtoa taktisen suunnitelman, joka oli luonteeltaan aika yksinkertainen. Viimeiseen nousuun niin täysillä kuin vain lähtee ja sen pohjalta sitten hyvä sijoitus erästä. Voi sanoa, että tuo oli maksimisuoritus tämän päivän osalta, enempää ei koneesta irronnut.”

Päävalmentaja Reijo Jylhä oli tyytyväinen kilpailun jälkeen.

”Juhon erinomainen suoritus kirkastaa kokonaiskuvaa tietysti paljon. Vaikka suurin osa mieshiihtäjistä jäi puolivälierävaiheeseen, kaikkien suoritukset olivat kuitenkin tämänhetkisen kunnon mukaisia. Isossa kuvassa vaihtelut voivat olla vielä isojakin, sillä harjoittelu on ollut yksilöllistä ja hiihtäjät menevät sen osalta omassa aikataulussaan”, Jylhä muistutti.

Lillehammerissa kilpaillaan mini-tour, joka jatkuu huomenna miesten osalta 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailulla. Samat kilpailijat nähdään myös huomenna ladulla. Suomalaisista päävalmentaja Jylhä odottaa tänään aika-ajovaiheessa karsiutuneilta Perttu Hyväriseltä ja Matti Heikkiseltä hyvää tulosta. Sunnuntaina vuorossa on 15 kilometrin perinteisen kilpailu, joka on tunnetusti ollut Heikkisen bravuurimatka.

”Pertulla kymppi on nyt selkeästi päämatka. Sprintissä hiihdettävä maksimivauhtinen hiihto hapottaa miestä vielä liikaa”, Jylhä selvitti.

Lari Lehtonen oli lopputuloksissa sijalla 47, Heikkinen 48. ja Hyvärinen 71.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleMatti Heikkinen

Tiedot

Lari Lehtonen

Tiedot

Juho Mikkonen

Tiedot