Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen kymmenen parhaan joukkoon Lillehammerissa

Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen kymmenen parhaan joukkoon Lillehammerissa

Kaksi suomalaisnaista hiihti Lillehammerin minitourilla kymmenen parhaan joukkoon. Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen sijoittuivat lopputuloksissa sijoille kahdeksan ja yhdeksän. Molemmat nostivat sijoituksiaan komeasti eilisestä minitourin päättäneellä kymmenen kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Kilpailuun lähdettiin lauantain vapaan tyylin kilpailun sijoitusten ja aikaerojen perusteella.

Maailmancupin pisteille hiihti suomalaisista lisäksi Anne Kyllönen, joka sijoittui lopputuloksissa sijalle 19. Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja-Lilja löytyvät sijoilta 39 ja 42. Mona-Lisa Malvalehto löytyy lopputuloksista sijalta 67. Kilpailun kärki oli norjalaisväritteinen: maa otti nelosvoiton. 

"Hiihto oli kaikkiaan hyvää. Ennen hiihtoa sanoin valmentajalle, että otan alkumatkan vähän helpommin ja tulen loppua kohti kiristäen ja suunnitelma piti. Väline oli hyvässä kunnossa, joten oli mukava hiihtää", kommentoi Krista Pärmäkoski.

Kerttu Niskanen hiihti sunnuntain kuudenneksi nopeimman ajan. Hiihtäjä itse oli innostunut taistelutahdon löytymisestä. Tuon taistelutahdon näki sunnuntaina Puolan Justina Kowalczyk, joka sai katsella suomalaishiihtäjän kantapäitä loppusuoralla.

"Oli parempaa kuin eilen! Taistelumeininki oli kunnossa ja suksi myös. Oli kaikin puolin vaivatonta hiihtää. Tästä lähdetään hyvillä mielin ensi viikon kisoihin Davosiin", Niskanen kertasi hiihtoaan innostuneena.

Kolmas pisteitä kerännyt suomalaisnainen oli Laura Mononen, joka löytyy lopputuloksista sijalta 19.

"Alkuun lähdin vähän turhan napakasti liikkeelle. Vähän rauhallisempi alku olisi auttanut loppumatkasta, sillä muutama sijoitus olisi voinut olla vielä poimittavissa. En ole kuitenkaan missään nimessä pettynyt, hiihto meni kunnon mukaan ja suksi pelasi hienosti."

Päävalmentaja Reijo Jylhä näki kokonaisuudessa paljon positiivista.

"Olen erityisen iloinen Kertun puolesta, komea hiihto. Sieltä tullaan nyt maailman kärkeä kohti vauhdilla. Valtaosin kaikki paransivat sijoitustaan eilisestä, ja kaksi urheilijaa kymmenen joukossa on aina hieno saavutus", Jylhä kommentoi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle