Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Järvelä jälleen kolmen joukkoon vammaishiihdon maailmancupissa

Järvelä jälleen kolmen joukkoon vammaishiihdon maailmancupissa

 

Maija Järvelä jatkoi vahvoja otteitaan vammaishiihdon maailmancupissa Vuokatissa, kun hän sijoittui kolmanneksi sprintissä.  Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan voitti Ukrainan Oleksandra Kononova. Jo aikaisemmin viikolla ampumahiihdosta voiton ja toisen sijan saavuttanut Järvelä totesi hiihdon vapaan sprintissä olleen vaikeaa alusta asti.

”En meinannut saada kroppaa hereille millään, jalat olivat todella vetelät. Finaali oli tämän päivän parasta hiihtoa. Palkintopallipaikkaan pitää olla tyytyväinen.”

Vastaavan luokan miesten sarjassa Ilkka Tuomisto petrasi sijoitustaan eilisestä sijoittuen viidenneksi Sergei Lapkinin voittamassa kilpailussa.

”Viimeisessä nousussa tiesin, etten tänään palkintopallille nouse. Finaali oli vähimmäistavoite tänään, joten ihan tyytyväinen olen. Pientä flunssaa on viikonlopun aikana tullut, eivätkä jalat toimi ihan niin kuin pitäisi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa”, Tuomisto sanoi.

Juha Härkönen oli karsinnan 21. nopein, eikä selvittänyt tietään välieriin. Härkönen toivoi ehjiä kisoja ensi viikolle, jolloin ohjelmassa on vielä kaksi ampumahiihtokilpailua.

”Olihan se yhdenlainen kokemus. sillä ei ole tullut aikaisemmin sprinttiä kokeiltua. Alusta oli tänään vähän liian pehmeä minulle. Ensi viikon kisoissa yritän päästä tämän viikon välineongelmista eroon. ”

Noidannuoli vei Inolan vauhdin

Näkövammaisten sarjassa kilpaillut Inkki Inola sai kilpailuaamuna noidannuolen selkäänsä. Nuorukainen saatiin kilpailemaan, mutta vaiva vaikeutti hiihtämistä. Sijotus karsinnassa oli 18:s.

”Suoritus oli ihan hyvä olosuhteisiin nähden.”Koneessani” on liian hidas sytytys sprinttimatkalle”, Inola naurahti.

Sarjan toinen suomalainen Juha Hanhimäki jäi karsinnassa 21:nneksi,  joka ei myöskään oikeuttanut välieräpaikkaan, kahdeksan selviyteässä jatkoon. Hanhimäki hiihti tänään ehjän kisan.

”Tänään meni paremmin kuin eilen. Tänään osasin aloittaa maltilla, enkä vetänyt itseäni tappiin ensimmäiseen nousuun. Pari horjahdusta tuli hiihdon aikana, mutta muuten ihan hyvä suoritus”, Hanhimäki totesi. Maanantaina maailmancupissa on välipäivä, mutta tiistaina ja keskiviikkona kilpaillaan vielä ampumahiihdossa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle