Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Saarinen ja Kyllönen kahdentoista sakkiin Drammenissa

Saarinen ja Kyllönen kahdentoista sakkiin Drammenissa

Suomalaisnaisilla oli vahva kokonaispanos perinteisen sprinttihiihdossa Drammenissa. Kaikki neljä suomalaisnaista hiihtivät karsinnasta jatkoon. Aino-Kaisa Saarinen ja Anne Kyllönen selvittivät molemmat tiensä välierävaiheeseen.

Aino-Kaisa Saarinen oli Drammenin perinteisen sprinttikisan jälkeen tyytyväinen, kun sai pakotettua kroppansa pitkästä aikaa kunnolla ahtaalla. Saarinen sijoittui 11:nneksi toista kaupunkisprintissä: ”Aika-ajo ja eka erä oli tosi hyvää, kauden parasta. Tein napakan verryttelyn ensimmäisen erähiihdon jälkeen, että olisin heti valmis lähtemään, mutta näköjään tää kroppa ei kestä noin kovaa kolmatta hapotusta. Kyllä sitten alkoi heti alusta asti tuntumaan, että kroppa on aika hapoilla. Mutta olin tosi iloinen tänään siitä, että sain itseni tiukoille. Mä en ole vielä tällä kaudella kertaakaan saanut itseäni näin tiukoille kuin tänään sain. Tosi kovilla hapoilla ja hapentotolla mentiin. Toki olisi ollut hienoa päästä finaaliin asti, mutta kyllä näillä eväillä, mitä tällä hetkellä on käytössä, niin tuo on se taso, mihin pystyy. Toivotaan, että tämä toimi hyvänä aukaisuna sunnuntain kisaan. Vaikka se kolmekymppiä vapaalla onkin, niin koskaan ei voi tietää, nyt on sekin kulkenut ja olisi mukava saada cup-kaudelle hieno päätös.”

12:nneksi sijoittunut Anne Kyllönen jäi erävaiheessa kärjen vauhdista nousussa. ”En oikein tiedä, mitä tapahtui. Vähän lipsahti suksi ja se oli haarakäyntinousu, enkä saanut kasattua tekniikkaa tarpeeksi nopeasti, niin tuli kärkeen eroa, jota en enää saanut kiinni. Oli niin kova halu finaaliin, että meni vähän ohi, en tiedä kävinkö polvillani. Tosi hyvää hiihtoa oli tänään etenkin alkuerässä, mielelläni olisin finaaliin lopettanut sprinttikauden, mutta ei se riittänyt. Nyt on alkanut mennä hiihto oikeaan suuntaan, viime viikonloppuna ja tänään täällä, harmittaa kun sprintin osalta maailmancup on nyt ohi. On kuitenkin kiva, että tuli kauden loppuun onnistumisia, tästä on paljon mukavampi jatkaa eteenpäin. Tykkään hiihtää Drammenissa, täällä on aivan mahtava yleisö ja tunnelma.”

Mona-Liisa Malvalehto hiihti ensimmäisessä, kovavauhtisimmassa puolivälierässä. Malvalehdon aika olisi riittänyt kolmessa erässä peräti erävoittoon, mutta viides sija ei riittänyt Lucky Loserina välierävaiheeseen. Malvalehto sijoittui 21:nneksi: ”Sen taistelin, minkä pystyin. Kun lähdettiin vuorohiihtoon, niin ei löytynyt enää rytmiä jaloista, ei vaan pysty happoa vastaan taistelemaan. Koko kausi on nyt ollut sitä, ettei sitä viimeistä napsua löydy. Lihas vaan väsyy. Olen miettinyt asioita paljon, pitää katsoa, mitä muutetaan, kun lihas on ollut niin väsynyt. Pikku hiljaa alkaa omat ajatukset selkiytyä. Pitää huilin aikana miettiä, mitä muutoksia tulee. Ensin jäsentelen tunteet itse ja keskusten valmentajan kanssa, mutta vauhti ei ole tällä kaudella ollut sitä, mitä sen pitää sprintissä olla.”

Kerttu Niskanen sijoittui kisassa 17:nneksi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleAnne Kyllönen

Tiedot

Kerttu Niskanen

Tiedot

Aino-Kaisa Saarinen

Tiedot