Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Larinnon hyppyvire jäi tänään koekierrokselle

Larinnon hyppyvire jäi tänään koekierrokselle

 

Ville Larinnon Innsbruckin kilpailu jäi yhden kierroksen kilpailuksi. Eilen löytynyt hyvä vire karsinnassa ei kantanut päivän kilpailussa, ja Larinto oli 38:s.

Keski-Euroopan Mäkiviikolla käytiin kolmas osakilpailu loppuunmyydyllä Innsbruckin areenalla. Larinto avasi kilpailun ja hyppäsi 113 metriä. Larinnon parina hypännyt Norjan Andreas Stjernen onnistui paremmin, 120,5 metriä ja lunasti jatkopaikan toiselle kierrokselle.

Larinnon hyppyvire ja rentous on pikku hiljaa löytymässä. Innsbruckissa hyvät hypyt kantoivat karsintaan saakka, mutta itse kilpailuun onnistunutta suoritusta ei vielä löytynyt. 

”Kisapaikkana tää oli paras mulle. Harjoituksissa oli hyviä hyppyjä. Karsinnassa oli hyvä hyppy ja ihan pientä viilausta olisi vaatinut vaan, että kunnolla lentää. Tänäänkin koekierros oli ok. Kisahyppy ei noin teknisesti kauheen pahalta näyttänyt, ehkä vähän liian aikasin liikkeellä ja sen takia ei suksi kantanut”, analysoi Larinto.

Luottamusta hyppyynsä Larinto ei ole menettänyt, vaikka kokonaisuudessaan hyppymäärät ovat olleet vähäisiä. Tuntumaa hyppyyn haettiin ennen joulua tuulitunnelista, mistä Larinto koki nyt saaneensa paljon apua.  

”Siitä oli isosti apua. Sen jälkeen ylämäen vauhdit parantuivat ja myös asento muuttui paremmaksi. Kun nuo ovat kunnossa, niin sitä kautta sieltä voi oikeaan suuntaan ponnistaakin”, mietti Larinto. 

Innsbruckin osakilpailun voitti Slovenian Peter Prevc ennen Saksan Severin Freundia ja Norjan Kenneth Gangnesia. Prevc johtaa mäkiviikon kokonaiskilpailua.

Keski-Euroopan Mäkiviikko jatkuu tiistaina 4.1. Itävallan Bischofhofenissa karsinnalla. Mukana suomalaisista on Larinnon lisäksi 17-vuotias Andreas Alamommo, joka debytoi maailmancupissa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleVille Larinto

Tiedot