Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Herola upeaan voittoon Rukalla, Hirvonen neljäs

Herola upeaan voittoon Rukalla, Hirvonen neljäs

 

Voitto oli Puijon Hiihtoseuran urheilijalle ensimmäinen Continental Cupissa.

Kotiyleisön iloksi Herola ja Hirvonen säväyttivät jo mäkiosuudella. Rukan HS142-mäen jälkeen Herola oli kakkosena 18 ja Hirvonen kolmantena 51 sekuntia kärkeä perässä.

"Hyppy oli positiivinen, pieniä juttuja toki pitää korjata", päivän ykkösnimi kertoi urakastaan mäessä.

Muista suomalaisista Marcus Torni ponnisti mäessä yhdeksänneksi, Mikke Leinonen 20:nneksi, Matti Herola 30:nneksi, Jussi Salo 33:nneksi, Arttu Mäkiaho 34:nneksi ja Leevi Mutru 42:nneksi.

Ladulla Herola oli iskussa, sillä ero kakkoseen oli lopputuloksissa 11,4 sekuntia. Myös Hirvonen onnistui ladulla, sillä hän vaikutti olevan erityisen tyytyväinen nimenomaan hiihtoonsa.

"Hiihto oli tähän paikkaan riittävä. Ei se mitään liitoa ollut, mutta ei ollut muillakaan. Keli oli hidas ja raskas", Herola tuumi.

"Tämä oli ihan positiivinen päivä. Kisahypyssä on parannettavaa, mutta hiihto oli parasta vähään aikaan", Hirvonen puolestaan summasi.

Suomalaisten väliin lopputuloksista rynnivät kakkoseksi päätynyt itävaltalainen Bernhard Flaschberger ja hänen maanmiehensä Martin Fritz. Niin ikään Itävallasta tuleva Continental Cupin kärkinimi Franz-Josef Rehrl oli perjantaina viides.

Isäntämaan muista edustajista Torni oli 22:s, Leinonen 31:s, Matti Herola 35:s, Salo 36:s ja Mäkiaho 38:s. Leevi Mutru hylättiin.

"Kyllä täällä pitää onnistua, jos meinaa voittaa. Ei täällä ilmaiseksi saa mitään", Herola valotti Continental Cupin tasoa.

Kolmannen kerran tällä kaudella Continental Cupissa kilpaillut Herola nousi voiton myötä kokonaistilanteessa jo seitsemänneksi. Cupissa kilpaillaan seuraavan kerran lauantaina vastaavanlainen kisa kuin perjantainakin. Alunperin suunnitelmissa oli joukkuesprintti HS142-mäestä sekä 2x7,5 kilometrin hiihto-osuus.

"Podiumille on tavoite päästä. Mäessä pitää onnistua paremmin", Hirvonen päätti kysyttäessä lauantain tavoitteista.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle