Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Vainionpäälle ja Törmäselle kokemusta Belgiasta

Vainionpäälle ja Törmäselle kokemusta Belgiasta

 

Laura Vainionpää ja Rosa Törmänen ajoivat lauantaina Belgiassa UCI 1.2 kilpailun Erondegemse Pijl. Molemmat naiset olivat kilpailun loppuvaiheessa huonosti sijoittuneina, joten aivan kärkitaisteluun ei tällä kertaa ollut asiaa. Törmänen oli lopputuloksissa sijalla 37 ja Vainionpää 38.

- Olen ollut kipeänä ja aamulla oli vielä nenä hieman tukossa, joten en oikein tiennyt miten tänään kulkee. Kilpailu ei ollut tänään niin kovatasoinen kuin yleensä, mutta kyllä siellä silti ihan kovaa vauhtia pidettiin. Olin lopussa vähän liian takana ja kun edessäni ajava kuski vielä kaatui, rullailin maaliin sillä voittotaisteluun en olisi millään enää ehtinyt, Vainionpää kertoo.

Rosa Törmänen on kuukauden mittaisella kilpailureissulla ulkomailla hakemassa kokemusta kansainvälisistä kisoista. Belgian ja Hollannin jälkeen hän suuntaa Norjaan etappiajoihin, jonka jälkeen vuorossa on Ruotsin maailmancupin kilpailut elokuun lopussa.

- En oikein tiennyt mitä odottaa, sillä tiimejä on täällä niin paljon enkä tunne kuskeja yhtään. Loppu meni osaltani hieman reisille, sillä en päässyt hyvälle paikalle tarpeeksi ajoissa. Perussääntönä voi kyllä pitää, että kisa kuin kisa, niin oma paikka on pidettävä ja osattava reagoida oikealla hetkellä. Tämä oli vasta toinen kisani täällä, mutta näistä se tarvittava vauhti löytyy ja lisää vain röyhkeyttä peliin niin hyvä tulee! Törmänen analysoi kilpailuaan.

Manninen ajoi Ukrainassa UCI-pisteille

Matti Manninen ja Hiski Kanerva ajoivat lauantaina Ukrainassa UCI 1.2 –kilpailun Tour de Ribas. Manninen lähti kisaan yhtenä ennakkosuosikkina, mutta ukrainalainen Kolss Team otti vahvalla joukkueella kilpailun kärkisijat ja Manninen ajoi seitsemänneksi. Muutama päivä sitten oikealle kyljelleen kaatunut ja pahan asfaltti-ihottuman saanut Kanerva joutui keskeyttämään. Kilpailuun lähteneitä 74 kuskista vain 22 ajoi maaliin.

Ukrainan Odessassa oli yli 35 astetta lämmintä, mikä teki kisasta erityisen raskaan. Lisäksi sivutuuli kisareitillä pilkkoi pääjoukkoa pienempiin osiin. Ukrainalainen Kolss Team dominoi kilpailua. Heillä oli kahdeksan miehen irtiotossa viisi miestä, ja joukkue veikin kolmoisvoiton Andriy Vasylyukin johdolla. Bliz-Meridan Matti Manninen lähti pääjoukosta tavoittamaan edellään kahteen osaan revennyttä irtiottoporukkaa, ja sai jälkimmäisen ryhmän kiinni viimeisellä kilometrillä. Mannisen iskuyritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja hän joutui taipumaan hallitsevalle Ukrainan maantiemestarille ollen seitsemäs. Kilpailussa kymmenen parasta sai UCI-pisteitä, joten Manninen nappasi niitä nimiinsä jälleen viisi. Mannisella on jo täysin realistiset mahdollisuudet ansaita Suomelle paikka lokakuussa pidettäviin MM-kilpailuihin.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle