Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FIS antoi virallisesti vihreää valoa Levin maailmancupille

FIS antoi virallisesti vihreää valoa Levin maailmancupille

 

Levin alppihiihdon maailmancupiin on tänään aikaa hieman yli viikko. Vaikka kisarinteessä on ollut valkoinen lumipeite jo usean viikon ajan, tarvitaan alppihiihdon maailmancupin järjestämiseen kansainvälinen hiihtoliiton FIS:n virallinen hyväksyntä. Tänään FIS näytti Leville virallisesti vihreää valoa: lumitilanne on hyvä ja kisat lasketaan.

Ensimmäistä kertaa Levin maailmancupin kisarinteessä käytössä olleet lumisäilöt ovat toimineet odotettua paremmin. Keväällä rinteeseen säilötty kymmenien tuhansien kuutioiden lumimassa levitettiin lokakuussa onnistuneesti. Tällä hetkellä rinteessä on 80% säilöttyä lunta ja 20% tuoretta luonnon lunta sekä lumitykeillä ammuttua. Alkuviikosta järjestäjät injektoivat Levi Black -rinteen eli jäädyttivät vedellä pinnan kivikovaksi. Yli kymmenen asteen pakkanen takaa sen, että rinne pysyy lähes jäisenä 11. - 12.11. käytävään pujottelukisaan saakka.

Levin erinomaiset olosuhteet ovat houkutelleet paikalle Suomen joukkueen lisäksi useita eri maiden maailmancuplaskijoita. Loppuviikon jäisessä ja haastavassa kisarinteessä harjoittelevat isäntämaan lisäksi ainakin Norjan, Iso-Britannian, Slovakian, Saksan, Ranskan, Yhdysvaltain, Slovenian ja Venäjän maajoukkueet.

Maailmancupin kilpailunjohtajana toimiva Petri Tuomikoski on ollut itse tiivisti kisarinteessä edelliset päivät ja johtanut 25 hengen jäädytysryhmää.

- Ei ollut tarkoitus tehdä rinteestä luistinrataa, mutta kyllä pinta on jälleen taattua leviläistä jäätä. Olosuhteet tulevat olemaan tasapuoliset jokaiselle laskijalle, sillä rinteenpinta ei kulu, Tuomikoski lupaa. Lauantaina, viikkoa ennen naisten kisaa, Levi Black -rinne suljetaan, ja harjoitukset siirretään hiihtokeskuksen muihin rinteisiin. Vaikka rinne on periaatteessa kisavalmis, seuraa Tuomikoski tiimeineen olosuhteita ja ovat valmiita tarvittaessa reagoimaan.

- Kisarinteeseen ei varsinaisesti tehdä enää mitään suurta. Pientä kumpujen viilausta ja lähtöpaikan viimeistelyä. Toki jos lumimyrsky iskisi, niin lumet poistetaan koneella.

Levillä lauantaina 11.11. klo 11 käynnistyvä naisten pujottelun avauskierros on yhdestoista kerta, kun Levillä lasketaan alppihiihdon maailmancupia. Sunnuntaina myös mieslaskijat saavat kauden ensimmäisen starttinsa, sillä kalenterissa avauskisaksi merkitty Söldenin maailmancup peruttiin viikko sitten myrskyn vuoksi.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle