Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pikaluistelumiehille upeasti EM-hopeaa

Pikaluistelumiehille upeasti EM-hopeaa

 

Suomen kolmikko Harri Levo, Pekka Koskela ja Mika Poutala saavutti EM-hopeaa sunnuntaina Kolomnassa team sprintissä. 

Kolmikkomme aika oli 1.21,19. Euroopan mestariksi luisteli isäntämaa Venäjä ylivoimaisesti ajalla 1.19,38. Tuomas Niemisen valmentama Puola otti pronssia sekunnin kymmenyksen Suomelle hävinneenä.

Toiseksi nopeimman ajan luistellut Hollanti hylättiin vaihtorikon takia.

Suomen startti oli koko kilpailun nopein, 16,47. 45 sadasosan etumatka Venäjään alkoi supistua kuitenkin heti ja venäläiset luistelivat kaikki väliajat tästä eteenpäin suomalaisia paremmiksi. Puola puolestaan oli Suomen edellä vielä 2/3 kierroksen kohdalla 86 sadasossa, mutta ankkuri ei pystynyt vastaamaan Mika Poutalan loppuvetoon.

Mika Poutala:

- Harri laittoi hyvin homman liikenteeseen, jopa yllättävän kovaa ja meille tuli Pekan kanssa vähän kiire. Vaihto onnistui todella hyvin. Pekasta sai sitten toiselle osuudelle perään hyvän peesin miehen vedettyä hyvän kierroksen. Siitä säästyi sitten itselle hyvä energia loppuun. Siisti oli vetää jätkien kanssa kova kilpailu. Hieno taistelu, hyvä voitto meille.

Pekka Koskela:

- On todella hienoa vetää tälläinen ensimmäinen historiallinen mitali täältä kotiin. Joukkue on aina niin hyvä kuin sen heikoin lenkki ja tänään meillä ei vain ollut heikointa lenkkiä. Harri veti tois hyvän nelisatasen ja siitähän tuli minulle paineita kakkoskierrokselle. Aika vähän on tullut vedettyä 800 metrin tööttejä, mutta sain nyt vedettyä Mikalle kierroksen hyvävoimaisena.

Harri Levo:

- Tuli mitsku kaulaan! Sen verran sain annettua paukkuja tuohon alkuun ja kaverit alkoi yrittää toisella sekä kolmannella kierroksella. Vähän harmittaa, ettei ihan viimeinen kierroksen puolikas mennyt miten haluaisi. Lähdetään siitä eteenpäin, että olisin itse ruuvamassa sitten kakkoskierroksella ensi vuonna.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivullePekka Koskela

Tiedot

Mika Poutala

Tiedot