Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Eero Hirvonen sivussa kesä-GP-kisoista

Eero Hirvonen sivussa kesä-GP-kisoista


Suomen yhdistetyn maajoukkueen Eero Hirvonen on sivussa kesäkauden Grand Prix -avauksesta Saksan Oberwiesenthalista. Myös muut kesäkisat jäävät väliin Hirvosen kärsiessä hyppääjän polvesta.
 
Hirvosen oikean polven patella-jänteessä on tulehdustila, joka on oireillut viime syksystä lähtien. Hirvonen kilpaili kuitenkin tiiviisti kilpailukaudella 2017-18. Kauden aikana kipu saatiin pidettyä aisoissa kuormittavia tekijöitä vähentämällä ja harjoituksia sopeuttamalla.
 
Kilpailukauden jälkeen pitkän lepo- ja kuntoutusjakson odotettiin parantavan vammaa. Tulehdustila ei kuitenkaan parantunut.
 
- Kisakauden aikana tilanne ei mennyt huonommaksi, mutta ei toisaalta parantunutkaan, vaikka kuormitusta seurattiin ja harjoitteluun tehtiin muutoksia. Tästä syystä heinäkuussa tehtiin päätös, että vähennetään radikaalisti kuormitusta ja yritetään saada polvi terveeksi kuntoutuksen avulla. Polvesta ei ole mitään rikki, joten leikkausta ei tarvita, kertoo Hirvosen kuntoutuksesta vastaava maajoukkueen pitkäaikainen fysioterapeutti Jari Hiekkavirta.
 
Hiekkavirran ohella kuntoutusprosessissa on tiiviisti mukana maajoukkueen lääkäri Tuomas Mäkinen. Taustatiimi on konsultoinut useita lääkäreitä ja asiantuntijoita ja Eero Hirvonen saa parasta mahdollista hoitoa.
 
- Eihän tilanne tietenkään helpota talveen valmistautumista, mutta tässä vaiheessa tärkeintä on saada polvi kuntoon, jotta voin jatkossa harjoitella ja kilpailla normaalisti. Tähän mennessä tehdyllä kuntouttamisella ja harjoittelun soveltamisella ei ole saatu vaivaa kuriin, joten todettiin parhaaksi ratkaisuksi mennä täysin polven ehdoilla. Samalla pystyn kuitenkin panostamaan paremmin monenlaisiin oheisharjoituksiin, joihin normaalissa harjoittelussa jää vähemmän aikaa, sanoo Hirvonen. 
 
Eero Hirvonen liittyy maajoukkueen mukaan syyskuun leirille, mutta hyppääminen ja nopeusvoimaharjoitteet on suljettu pois harjoitusohjelmasta.
 
Hirvosen vamma on syntynyt pitkän ja kovan rasituksen tuloksena ja toipuminen vaatii aikaa. Kovista harjoituksista Hirvonen on poissa vähintään kaksi kuukautta, mutta lopullista aikataulua kisoihin palaamiselle on vaikea ennustaa.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle