Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pohjoismaiden mestaruuksista kisataan viikonloppuna Otepäässä

Pohjoismaiden mestaruuksista kisataan viikonloppuna Otepäässä

 

Pohjoismaisten hiihtolajien nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan Otepäässä 25.-27.1.2019. Nuorten PM-kisoihin osallistujat ovat vuonna 2001-2003 syntyneitä urheilijoita, eli kisoihin saa osallistua 18-vuotiaat ja sitä nuoremmat.

Yhdistetyn ja mäkihypyn valmentaja Kimmo Yliriesto korostaa PM-kisojen merkitystä nuorelle urheilijalle.

"Minun mielestäni merkitys on iso. Nämä kisat ovat monelle näistä nuorelle jopa ensimmäinen kansainvälinen kilpailu ja nyt vielä Suomen rajojen ulkopuolella. Se on varmasti hieno kokemus", Yliriesto muistuttaa.

"Varmasti lähdetään taistelemaan mitaleista ja tekemään hyviä suorituksia. Meillä on edelleen nuori joukkue, niin osalle nämä kilpailut menevät tosi hyvänä ensikokemuksena."

Maastohiihdon valmentaja Juho Halonen painottaa, että yksi joukkueen tavoitteista on saada nuorille urheilijoille hyvää kokemusta kansainvälisistä kilpailuista.

"Mielenkiintoiset ja opettavaiset kilpailut kaikille nuorille. Se onkin yksi meidän tämän reissun tavoitteista, saada kokemusta maajoukkuetoiminnasta kisareissuissa. Itseasiassa tämä on koko 12 hengen maastohiihtojoukkueelle ensimmäinen arvokisaedustustehtävä ulkomailla."

"18-vuotiaiden arvokisat ovat aina sellainen uusi tasonmittari, missä mennään vertailussa muihin. Näissä kisoissa vertailussa Pohjoismaihin ja täällä on myös USA:n maajoukkue mukana. Varmasti hyvät kisat luvassa", Halonen lupaa.

Mitalitavoitetta Halonen ei ole asettanut, mutta tavoitteena on onnistuminen laajalla rintamalla.

"Ei olla asetettu mitään mitalitavoitteita. Iltapäivällä pidetään vielä joukkuepalaveria ja luulen, että siellä saattaa sellaisiakin nousta urheilijoilta ja tiimiltä. Valmentajana en halua tässä vaiheessa vielä sellaisia asettaa. Itse toivoisin sitä, että saadaan onnistumisia laajalla rintamalla. Ja tietenkin toivoisin, että jokainen urheilija täällä pystyy jollakin matkalla onnistumaan, sillä tavalla, että voi olla selkeästi tyytyväinen siihen suoritukseen", Halonen päättää.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle