Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pärmäkoski 10 kilometrin 5:s vapaalla hiihtotavalla - Niskanen 6:s

Pärmäkoski 10 kilometrin 5:s vapaalla hiihtotavalla - Niskanen 6:s

 

Maurice Manificat hiihti maailmancupin osakilpailun voittoon Ulricehamnissa paraatimatkallaan 15 kilometrin vapaalla. Tiukan kilpailun toiseksi tuli +1.1 sekunnin erolla voittajaan Norjan Simen Hegstad Krueger. Kolmanneksi tänään hiihti Didrik Tönseth +8.7 sekuntia kärjelle jääneenä. Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena kilpailussa 6:s, +20.1 sekuntia päivän voittajasta jääneenä. 

- Hyvä, ehjä vapaan kilpailu. Suunnitelmien mukaan meni, tiesi että Manificat kerkee jonkin verran aikasemmin mennä omalle toiselle kierrokselleen. Alun yritin hiihtää mahdollisimman nopeasti kiinni ja alku olikin räväkkä ja oltiin väliajoissa ihan peleissä mukana. Kun saa hiihtää voittajan kanssa niin ei se ainakaan vaikeuta hommaa, kyllä siitä hyötyä oli. Viimeiselle kierrokselle lähdin vähän turhankin räväkästi ja tuli pieni puutuminen siinä välillä. Loppu tuli kuitenkin ihan mukavasti. Huomenna sitten viestissä yritetään laittaa kapuloita rattaisiin, Niskanen kertoi.

Lari Lehtonen otti tänään viimeisen tarjolla olleen maailmancupin pisteen ollen kilpailun 30:s.
- Kauden ehjin veto, mutta vauhti ei tänään riittänyt parempaan. Pienin askelin, parempaa koko ajan verrattuna alkukauden edesottamuksiin. Parempaa kuitenkin odotan itseltäni. Alkuvauhti ei ollut riittävä ja Kruegerin vauhdissa ois pitäny kestää vika kierros loppuun, niin sijoitukset ois noussu paljon. Kisahan oli kokonaisuudessaan tiukka ja erot olivat "pieniä".

Matti Heikkinen oli tyytyväinen päivän kilpailuun ja näki että parempaan suuntaan ollaan menossa.
- Päivän kilpailu oli tasapainoinen. Tuloksen perusteella voi sanoa, että käänne parempaan on tapahtunut. Jatkossa vauhtia ja sijoituksia parannetaan hiihtämällä lisää kilpaa.

Suomalaisten sijoitukset päivän kilpailussa:
6. Iivo Niskanen
28. Matti Heikkinen
30. Lari Lehtonen
32. Perttu Hyvärinen
41. Antti Ojansivu
50. Kari Varis

Therese Johaug 10 kilometrin väliaikalähdön voittoon - Pärmäkoski 5:s

Therese Johaug hiihti jälleen yhteen voittoon Ruotsissa, kun hän päihitti toiseksi tulleen joukkuekaverinsa Astrid Uhrenholdt Jacobsenin 22,8 sekunnilla. Kolmanneksi tuli kotiyleisön edessä hiihtänyt Ebba Andersson 24,9 sekuntia kärjestä jääneenä. Krista Pärmäkoski oli kisan viides. Aikaeroa kärkeen kertyi 53,3 sekuntia. 

- Perusveto, aika tuttu sija jälleen kerran.Tasanen suoritus, tasasesti eroo tuli kärkeen. Tää oli sellanen rata et kokoajan pitäis olla hirmu terävä ja tarkka. Jos vähä nukahtaa jossakin niin tappiosekunteja tulee.Tää nyt varmaan on se mun kuntotaso tällä hetkellä. Tällä hetkellä ero keulaan on toki iso, mutta vielä kuitenkin ollaan ihan ok mitalikamppailussa mukana, jos miettii Seefeldiä, Pärmäkoski pohtii.

Riitta-Liisa Roponen hiihti toisiksi parhaana suomalaisena sijalle 19.
- Tänään 19. sija oli kyllä ihan maksimi suoritus. Siitä voidaan päätellä se, kun kattoo tuloksia niin kartalla ollaan, ei oo huikeet erot sinne kymppisakkiin. Lähetään vaan uuteen nousuun, uutta matoa koukkuun ja kohti seuraavia kilpailuja.

Suomalaisten sijoitukset päivän kilpailussa:
5. Krista Pärmäkoski
19. Riitta-Liisa Roponen
20. Eveliina Piippo
29. Laura Mononen
36. Kerttu Niskanen
47. Susanna Saapunki

Suomen joukkueen päävalmentaja Matti Haavisto kommentoi päivän kilpailuja, joista löytyi sekä positiivisia että negatiivisia suorituksia.
- Ihan hyviä suorituksia. Moni urheilija tyytyväinen, mutta oli myös vähän pettyneempiä urheilijoita. Iivolla alkaa näkymään vapaan tyylin projekti. Todella hyvä vapaan hiihto, paras sijoitus Iivolla maailmancupissa vapaalla hiihtotavalla,  Haavisto kommentoi.
- Kristalta tasasta sarjaa tällä kaudella. Viides sija, en tiedä monesko jo tällä kaudella. Podium vähän kiertää, vaikka muutama on tällä kaudella tullutkin. Lähellä se on, mutta vielä vaatii työtä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle