Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kultainen liiga avaa vilkkaan lentopallokesän

Kultainen liiga avaa vilkkaan lentopallokesän

 

Lentopallon Euroopan Kultaisen liigan avauspelit isketään Suomen osalta lauantaina Tampereella, kun Hakametsän jäähalliin vieraaksi saapuvat Espanjan naisten sekä Ukrainan miesten maajoukkueet.

Naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemellä oli keväällä positiivinen ongelma, kun maajoukkueen runkopelaajat viipyivät Euroopan sarjoissa tavallista pitempään.

- Aikaa keväisin ei ole koskaan liikaa, mutta maaottelut Viroa vastaan näyttivät, että olemme hyvin aikataulussa. Tärkeää on, että joukkueen runko on pysynyt jo muutaman vuoden ajan samana, Kangasniemi näkee.

Kultainen liiga valmistaa joukkuetta mukavasti kohti kauden päätapahtumaan, alkusyksyn EM-kisoja.

- Kesän aikana yritetään ottaa pelissä seuraava steppi , joka on käytännössä hyökkääminen isoa torjuntaa vastaan. Lentopallon dilemma on osata hyökätä tehokkaasti mutta virheettömästi. Siihen meillä on jo muutamia uusia variaatioita, päävalmentaja paljastaa.

Kangasniemi sai joukkueeseen myös yhden mieluisan paluumuuttajan, kun Saara Esko (os. Loikkanen) puki Tallinnassa maajoukkuepaidan ylleen yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

- Saara tuli hienosti mukaan joukkueeseen omana persoonanaan sekä kentällä että sen ulkopuolella. Myös tehot osoittivat, että hän on hyvässä kunnossa.

Viime kesän Kultaisessa liigassa Suomi paineli aina Final Fouriin saakka sijoittuen siellä neljänneksi. Lauantain vastustaja Espanja sen voitti lohkossaan vain yhden ottelun ja oli koko liigan kymmenes.

- Espanja on raikas eteläeurooppalainen joukkue, joka ei hyökkäyspelissä säästele, Kangasniemi kuvailee lauantain vastustajaa.

Joel Banksin palapeli hyvällä mallilla

Miesten maajoukkueen tuore päävalmentaja Joel Banks on saanut maajoukkueryhmästään reilun viikon aikana positiivisen kuvan.

- Meillä on hyvä miksaus kokeneita ja nuoria pelaajia. Kaikki tekevät keskittyneesti ja lujasti töitä, brittivalmentaja kuvailee nuorentunutta Suomen joukkuetta.

Miesten kesäohjelma on tiivis. Kultainen liiga viedään läpi juhannukseen mennessä. Ennen syksyn EM-kisoja on ohjelmassa elokuun alussa Kiinassa pelattava olympiakarsintaturnaus.

- Kultaisen liigan merkitystä ei sovi aliarvioida, vaikka kaikki pelaajat eivät ole siinä mukana. Palapeliä loppukesää varten rakennetaan koko ajan. Kaikki palaset ovat olemassa - nyt vain rakennetaan yhdessä se valmiiksi, Banks sanailee.

- En halua mennä selitysten taakse, vaan tällä joukkueella pelataan parasta mahdollista lentopalloa.

Ukrainan päävalmentaja Ugis Krastins on suomalaiselle lentopalloväelle tuttu mies pelaajana Rovaniemeltä sekä monivuotisena VaLePa Sastamalan päävalmentajana. Krastinsin kädenjälki näkyy jo joukkueessa, joka voitti vuosi sitten Euroopan kakkostason Hopeisen liigan sekä selvitti tiensä Suomen tavoin syksyn EM-kisoihin.

- Ukraina on fyysinen joukkue, mutta urheilun hienous on taistella ja pärjätä ennalta vahvemmille, Banks ennakoi.

Kultaisen liigan avausottelut Suomi - Espanja (naiset) ja Suomi - Ukraina (miehet) pelataan lauantaina kello 16.00 ja 19.00 Hakametsän jäähallissa, Tampereella. Ruutu+ näyttää kaikki Suomen ottelut suorina lähetyksinä.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle