Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiedätkö, missä Liigassa mennään?

Tiedätkö, missä Liigassa mennään?

Jääkiekon SM-liiga (nykyisin Liiga) on käynnissä täyttä häkää. Kuten muinakin kausina, runkosarjan aikana saadaan jännittää 450:tä ottelua, jotka päättyvät 14.maaliskuuta 2020. Maaliskuun 17.päivänä siirrytään seuraamaan Playoffs-pelejä, jotka kulminoituvat 20.huhtikuuta alkavaan finaalikierrokseen, joka määrittelee mestarijoukkueen viimeistään 2.toukokuuta 2020, finaalikierroksen viimeisenä päivänä. Jouluvalmistelujen parissa ahertavien ja pimeiden aamujen läpi taistelevien kansalaisten tavoin myös runkosarjassa pelataan tositeolla, kunnes 20.joulukuuta alkava joululoma antaa pelaajille hetken levähtää ennen tapaninpäivänä jatkuvia pelejä. 

Tilastojen herrat

Sarjatilastoja johtaa tällä hetkellä Kärpät 60 pisteellä, jota seuraa Tappara 53 pisteellä. Kärkikaksikosta seuraavalla, JYP:llä on 46 pistettä, viisi enemmän kuin Ilveksellä, HIFK:llä ja Lukolla. Voi siis sanoa, että Kärpät ja Tappara ovat vahvoilla. Tapparan liigakausi alkoi loistokkaasti pitkällä voittoputkella listojen ykkösenä, mutta joukkue on saanut toistaiseksi tyytyä sekä Kärppien etusijalle kiirimiseen että Ilveksen Tampereen herruuteen. Viime kaudella hopeaa saanut oululainen Kärpät on taas ollut Liiga 2019-2020:n ennakkosuosikki jo alkusyksystä. Kärppien ja Tapparan välistä valtasuhdetta onkin mielenkiintoista seurata, sillä viime kauden liigassa Tappara tuli kolmannelle sijalle heti Kärpistä seuraavana. Viime kauden voittaja oli HPK, joka on tällä hetkellä useamman pisteen päässä kummastakin joukkueesta.

Veikkausbuumi ja menestyksen maksimointi 

Kärkijoukkueiden menestystä seuratessa on helppo ymmärtää, miksi SM-liiga on veikkauksen kulta-aikaa. Veikkaukset ovatkin kuumana käynnissä, vaikka kevään finaaleihin on vielä aikaa. Veikkausmahdollisuuksia on useita ja veikkaaja voi keskittyä esimerkiksi yksittäisiin otteluihin tai kausiin. Vaikka jääkiekon veikkaaminen onkin haasteellista sen nopeasti muuttuvan pistetilanteen vuoksi, innokkaan veikkaajan voittomahdollisuuksia parantamassa on olemassa käytännönvinkkejä, joista on hyötyä sekä kokeneelle veikkaajalle että vasta veikkauksesta kiinnostuneelle. Joitakin esimerkkejä on vedonvälittäjän tarkka valikointi kiinnittäen huomiota mm. kieleen ja tervetuliaisetuihin ja alan tietämyksen jatkuva päivittäminen analysoimalla viime kauden menestymistä ja pelaajien jaksamista ja fyysistä terveyttä. Myös parhaiden kertoimien etsiminen voi tuottaa tulosta pidemmän päälle. Pelasi sitten pitkävetoa tai muuta, veikkausvinkkejä voi etsiä keskittyen urheiluveikkaukseen, jääkiekkoveikkaukseen tai erityisesti SM-liigan veikkaukseen. Näin kovan luokan peleissä ja veikkauksissa kannattaakin olla tarkkana ja analysoida useaa mahdollista veikkaustuloksiin vaikuttavaa tekijää antamatta tunteille valtaa veikkaamalla oman suosikkijoukkueen menestystä.

Monta syytä jännitykseen

Vaikka Kärppien ja Tapparan pelimenestyksen seuraaminen niin yksin kuin suhteessa toisiinsakin onkin yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista seurattavista, on Liigassa tapahtunut viime aikoina muitakin mielenkiintoisia kehityksiä. Näistä yksi esimerkki on HIFK:n marraskuinen kapteenin vaihtuminen Lennart Petrellistä Jere Salliseen, mikä on harvinaista ottaen huomioon keskellä olevan kauden. Myös TPS:n huono menestys suurten nimien rahoituksesta huolimatta on ollut esillä. Turun TPS:llä on ollut viime vuosina varakkaita rahoittajia aina Supercellistä Saku Koivuun. Tästäkin huolimatta TSP ei ole vielä toipunut huonosta menestyksestään ja liigasyksyä onkin kuvailtu jopa syöksykierteeksi, vaikka joukkue on suoriutunut hieman paremmin lähivuosina. Pelko TPS:n hajoamisesta on monen mielessä, joten on mielenkiintoista seurata, lähteekö joukkue nousuun rankan syksyn jälkeen.

Liigan seuraajilla onkin edessä vielä jännittävä vuoden viimeinen kuukausi, jonka aikana voi tapahtua mitä tahansa. On mielenkiintoista nähdä, saattelevatko Kärpät ja Tappara meidät uuteen vuoteen 2020 tilastojen kärkijoukkueina ja tuoko TPS lohtua ja toivoa sitä lämmöllä ja nostalgialla kannattaville faneille ja tukijoille näin joulun alla. Muitakin yllätyksiä saattaa vielä tapahtua ennen kuin pelaajat ja pelien seuraajat hiljenevät joulun viettoon. Selvää on kuitenkin, että Liigan muuttuvat tilanteet ja tulokset pitävät ahkerat veikkaajat kiireisinä.


Takaisin edelliselle sivulle