Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ratkaisevatko nämä pelaajat Suomen kohtalon jalkapallon EM-kisoissa

Ratkaisevatko nämä pelaajat Suomen kohtalon jalkapallon EM-kisoissa

 

Marraskuussa 2019 koettiin jotain ennennäkemätöntä, kun Suomi raivasi itselleen tien jalkapallon EM-kisoihin. Arvokisapaikka avautui Huuhkajille Liechtensteinia vastaan pelatussa jännittävässä ottelussa tuloksella 3-0 ja sai monet jalkapallofanit liikuttumaan kyyneliin asti. Sillä hetkellä maalihanan avanneesta Jasse Tuomisesta ja joukkueen voiton sinetöineestä Teemu Pukista tuli Suomen kansallissankareita.

Euro 2020 -turnausta on odotettu kuumeisesti koko talvi, ja vaikka kisat siirtyvätkin nyt vuodella eteenpäin kesään 2021, ei se saa pelaajien tai fanien odotusta laantumaan. Pitkittyneen odotuksen aikana vaaditaan malttia ja ahkeraa harjoittelua pelikunnon ylläpitämiseksi, jotta joukkueen iskukyky säilyy toivotunlaisena. Suomi sijoittui karsintalohkonsa toiseksi heti Italian jälkeen ja tämä kertoo jo paljon joukkueen potentiaalista. Suomen osalta odotukset jalkapallon EM-kisoissa ovat todella korkealla. Joukkueen tämänhetkinen kokoonpano on mielenkiintoinen, sillä se koostuu sopivassa suhteessa kokeneemmista pelaajista ja nousussa olevista nuorista lupauksista. 

Jo nyt vedonlyöjät 888 Online Casino -sivustolla pohtivat kuumeisesti, millaisiin suorituksiin Huuhkajat yltävät tulevissa arvokisoissa. Keihin suomalaispelaajiin kohdistuu eniten odotuksia, kun kisat lopulta koittavat? Ketkä pelaajat tulevat todennäköisesti ratkaisemaan Suomen kohtalon jalkapallon EM-kisoissa kesällä 2021? Seuraavaksi esittelemme muutaman suomalaispelaajan, joiden edesottamuksia kannattaa seurata erityisen tarkasti.

Teemu Pukki on joukkueen johtotähti

Tuskin kukaan voi kiistää sitä, etteikö Teemu Pukilla olisi ollut merkittävä rooli Suomen joukkueen matkassa kohti arvokisapaikkaa. Huuhkajien 29-vuotias hyökkääjä osoitti maalintekotaitonsa lukuisia kertoja karsintojen aikana, mutta mies on niittänyt mainetta ennenkin erinomaisella pelinlukutaidollaan. Ensimmäiset ottelut Italiaa ja Armeniaa vastaan olivat maalittomia, mutta sen jälkeen Pukki terästäytyi ja nakutti peräti yhdeksän maalia seitsemän seuraavan ottelun aikana. Huima maalivire nosti Pukin EM-karsintojen maalitilastoissa aivan kärjen tuntumaan. Pukin edelle maalipörssissä kiilasivat vain Englannin Harry Kane, Israelin Eran Zahavi ja Portugalin Cristiano Ronaldo.

Norwichissä pelaavaa Teemu Pukkia pidetään tällä hetkellä Suomen A-maajoukkueen arvokkaimpana pelaajana. Pukin maalit näyttävät yllättävän harkituilta ja varmoilta. Miehen vahvuuksiksi kentällä lasketaan täsmällisyys ja huolellisuus hyökkäyksen alusta loppuun. Tyypillisesti Pukin suoritukset ovat parhaimmillaan otteluiden lähestyessä loppuaan. Tilastojen valossa jopa yli puolet hänen maaleistaan syntyvät viimeisen vartin sisällä. 

Tim Sparv näyttää erinomaista esimerkkiä

Suomen joukkueessa ei ole montaakaan pelaajaa, jotka olisivat olleet yhtä aktiivisesti mukana rakentamassa Suomen jalkapallomenestystä kuin 32-vuotias joukkueen kapteeni, Tim Sparv. Jo yli kymmenen vuoden ajan Suomen maajoukkueessa pelannut Sparv oli mukana myös muun muassa Suomen U21-joukkueessa, joka raivasi itselleen tien vuoden 2009 EM-kisoihin. Hän edustaa näin ollen A-maajoukkueen kokeneempaa kastia. Myös Midtjyllandissa pelaava Sparv on yksi Tanskan liigan kokeneimmista pelaajista.

Kapteeniksi vuonna 2015 nimetty Sparv johtaa joukkuetta keskikentältä käsin rautaisella ammattitaidollaan ja erinomaisella esimerkillään. Asiantuntijoiden mukaan Sparvia ei voi välttämättä nimetä joukkueen nopeimmaksi tai taitavimmaksi pelaajaksi, eikä maalejakaan synny samaan tahtiin kuin monella muulla pelaajalla, mutta hänen roolinsa joukkueessa on siitä huolimatta korvaamaton. Sparvin vahvuuksia ovat pistämätön pelisilmä ja kyky huomata vaaratilanteet ennen niiden kehittymistä. Luontaisena johtajana Sparvista on tullut joukkuetovereilleen eräänlainen isoveli, joka tsemppaa ja motivoi tarpeen tullen. Sparv itse nimeää Suomen joukkueen vahvuudeksi monipuolisuuden, josta hän on todella ylpeä.

Lukas Hradecky nauttii valtavaa luottamusta

Monien Huuhkajien kannattajien suosikiksi noussut maalivahti Lukas Hradecky tarjoaa kentällä todellista viihdettä. Vain harvan pelaajan persoona välittyy kentällä pelatessa yhtä näkyvästi kuin Hradeckyn. Alun perin Slovakiasta lähtöisin ja sittemmin turkulaistunut Hradecky on kehittynyt urallaan tasaisesti, mutta varmasti. Sinnikkyydellä ja tahdonvoimalla hän on luovinut itsensä Suomen A-maajoukkueen tähtipelaajien joukkoon. Leverkusenia edustavaa Hradeckyä pidetään myös eräänä Saksan Bundesliigan taitavimmista maalivahdeista.

EM-karsinnat osoittivat hyvin sen, että Hradecky on tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin koskaan. Miehen rautaiset hermot ja refkelsit pitävät kutinsa tiukassakin paikassa ja erityisesti lähitorjunnassa Hradecky on vahvimmillaan. Hradeckyllä on joukkueessaan vahva asema ja häneen on vahva luottamus sekä pelaajien, valmentajien että kannattajien keskuudessa.

Robin Lod luo maalintekopaikkoja

Keskikentän laidalla tai keskustassa pelaava Robin Led lukeutuu ehdottomasti Huuhkajien hyökkäyksen avainpelaajiin. Lodin kohdalla pelillinen kehitys ei aina ole ollut ruusuilla tanssimista, mutta vastoinkäymisistä huolimatta hän on osoittanut ansaitsevansa paikkansa Suomen maajoukkueessa. Vaatimaton Lod ei välttämättä ole joukkueensa näkyvin hahmo, mutta pinnan alla hänen vaikutuksensa on joukkueessa todella merkittävä.

Lod on äärimmäisen taitava luomaan maalipaikkoja. Tätä puoltavat myös tilastot, joiden valossa juuri Lod on onnistunut järjestämään suomalaispelaajista eniten tilanteita maalintekoon joukkuetovereilleen. Myös karsinnoissa onnistui Lod maalintekopaikkojen luomisessa huipputasoisesti. Toinen Lodin selkeä vahvuus on taitava pallonhallinta. Lodin jäntevä ja vahva olemus yhdistyvät yllättävän sulavaan pallon kuljettamiseen ja kikkailuun, joka hämää vastapelaajat kerta toisensa jälkeen. 

Fredrik Jensen tuo Huuhkajiin energisyyttä ja nokkeluutta

Yksi Suomen A-maajoukkueen nuorimmista ja samalla myös mielenkiintoisimmista pelaajista on keskikentällä hyökkääjänä pelaava Fredrik Jensen. Kahteen maaliin EM-karsinnoissa yltänyt Jensen pelaa nykyään Saksan Bundesliigassa Ausburgin pelipaidassa siirryttyään joukkueeseen Hollannista.

Huuhkajien tulevaisuuden toivoksi nimetty Jensen on yllättänyt katsojat lukemattomia kertoja energisyydellään ja hämmästyttävän taitavalla jalkatyöskentelyllään. Jo pikkupojasta saakka jalkapallomestaruudesta unelmoinut Jensen on myös yksi Suomen joukkueen määrätietoisimmista ja uutterimmista pelaajista. Jalkapallon EM-kisoihin on vielä tovi, joten Jensenillä on aikaa hioa pelitekniikkaansa entistäkin paremmaksi. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän tekisi kaikkea voitavaansa ollakseen huippukunnossa kesällä 2021.


Takaisin edelliselle sivulle