Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Veikkausliiga palaa heinäkuussa

Veikkausliiga palaa heinäkuussa

Suomalainen futis pääsee takaisin vauhtiin kesäkuussa. Kesäkuussa pelataan mm. FC Hongan parit harjoitusottelut, joihin pääsee jo maksimissaan ne 500 onnekasta katselijaa. Varsinainen kausi pääsee alkuun sitten heinäkuussa. Mitä mieltä olet kauden aloittamisesta?

Samalla kun jalkapallosarjat vähitellen alkavat uudelleen, herää urheiluvedonlyöntikohteet kohmeesta. Viime kuukaudet olemme menneet pöytätenniksen, erikoisten jalkapallosarjojen ja e-Urheilun vanavedessä, mutta nyt saadaan lisää kohteita myös Mobilebet listoille. Nykyään ei pelaajan tarvitse enää mennä tietokoneella nettiin tai kävellä kioskin tiskille, vaan pelikohteet voi valita mobiilisti ja pelata missä ja koska tahansa. Itseasiassa livepelaaminen mobiilisti itse ottelutapahtumassa on mielenkiintoinen kokemus, eli jos olet rahapelejä harrastanut, suosittelemme testaamista.

Nyt on ollut urheiluvedonlyöjillä ja urheilun seuraajilla tietenkin aikaa myös tutustua näihin uusiin tietokonepeleillä pelattaviin kamppailuihin. Televisiostakin olemme saaneet katselle suoria lähetyksiä kun suomalaiset e-Urheilu joukkueet ottavat mittaa maailman parhaista ja joukkueet kuten ENCE, KOVA ja HAVU ovat nousseet entistä useamman suomalaisen tietoisuuteen, tai ainakin nimi on nähty.

Suomalainen futis aloittaa siis suoraan katsojien kanssa. Rajaksi asetettu 500 katsojaa on kuitenkin melkoisesti vähemmän kuin mihin suomalaisenkin jalkapalloilun katsojamäärät ovat viime kausien aikana nousseet.  Vuonna 2019 HJK veti keskimäärin reilut 5000 katsojaa peleihin ja Tampereen Ilves reilut 4200 katsojaa. Viime kauden heikon keskiarvo oli Maarianhaminan IFK:llä, jonka otteluissa kävi reilut 1000 katsojaa mutta keskikastinkin joukkueiden peleissä kävi keskimäärin sen reilut 2000 katsojaa per peli. Nyt siis heinäkuussa vain vajaat 500 onnellista katsojaa saa ostettua lipun peleihin. Mitä se sitten tarkoittaa katsomoissa, viihtyvyydessä, kannattavuudessa – sen aika näyttää ja tilinpäätökset paljastavat, kun kausi on ohi. Jääkiekolle mennyt kausi tiesi pahoja talousvaikeuksia.

Kausi alkoi jo Saksassa

Ulkomailla pelit alkoivat jo Bundesliigassa. Siellä pelit aloitettiin tyhjille katsomoille ja sama tullaan tekemään myös muissa Euroopan pääsarjoissa. Miksi näin? Jos Suomessa keskiarvokatsojamäärät ovat reilut 2000 katsojaa ja siitä pudotetaan 500 katsojaan, on pudotus vain 1500 katsojaa. Mutta Euroopassa puhutaan usein 50 000 katsojan otteluista, ja kuka arpoisi ne 500 onnellista peleihin pääsijää. Jos Euroopassa otettaisiin sama 500 katsojan raja, niin se nostaisi niiden 500 lipun hinnat mustassa pörssissä pilviin. Ei siis onnistu.

Jo nyt Saksassa on faneja kielletty tulemasta edes stadioneiden läheisyyteen, sillä uhkauksella, että mikäli faneja kerääntyy stadionin ulkopuolelle, koko peli voidaan keskeyttää. Pelit pelataan siis tyhjille katsomoille. Asiaa on kysytty niin pelaajilta kuin valmentajilta ja ”poliittinen” vastaus on ollut, että pelaajat pelaavat rakkaudesta lajiin. Tosiasia kuitenkin on, että osa pelistä puuttuu, kun tuhannet kannattajat eivät ole kentän laidalla nostamassa tunnelmaa. Tämä on jo huomattu vedonlyöntikertoimissakin. Kotietu ei ole enää niin suuri kuin se oli katsojien kanssa. Nyt pelaajilta puuttuu se katsojien luoma paine – se kylläkin toimii myös kotijoukkueen puolesta, mutta kuitenkin.

Jos olet jo ehtinyt katsella televisiosta uudelleen alkanutta Bundesliigaa, mitä olet pitänyt otteluista? Omasta mielestä on kummallista katsella miljoonia ansaitsevien aikuisten miesten pelaavan kuin harjoitusottelussa tyhjille katsomoille, mutta panoksena on jokaisen ammattiylpeys, mestaruus, ja pisteet.

Kun Bundesliigaa on nyt uudelleen pelattu muutamia otteluita, on sarjakärjessä Bayern Munchen seitsemällä pisteellä ennen Dortmundia. Ero on syntynyt Dortmundin kahdesta ylimääräisestä tasapelistä. Tappioita Bayern Munchenillä on neljä ja Dortmundilla viisi. Sen sijaa sarjakolmonen eli RB Leibzig on pelannut häviten vain kolme ottelua, mutta sillä on peräti 10 tasapeliä. Kaikilla näillä on periaatteessa vielä mahdollisuudet, kuten viidentenä olevalla Lukas Hradeckyn Leverkusenilla, mutta eiköhän se Saksan mestaruus mene taas Muncheniin.

Englannissa, Italiassa ja Espanjassa vielä odotellaan

Siinä missä Saksassa jo pelataan, Englannissa, Italiassa ja Espanjassa aloitetaan pelit uudelleen kesäkuussa. Näissäkin liigoissa on tehty päätös pelata Saksan tapaan tyhjille katsomoille, kunnes terveysviranomaiset antavat luvan avata katsojaportit edes 50/50 ajattelulla, kuten nyt tehtiin Suomen ravintoloissa.

Näissäkin maissa kausi on jo edennyt hyvän matkaa ja varsinkin Englannissa mestaruus on jo melkein taputeltu Liverpoolille, jonka kaula toisena tulevaan Manchester Cityyn on jo 25 pistettä. Sen sijaan Italiassa ja Espanjassa mestaruus on molemmissa kahden kauppa. Italiassa Juventus ja Lazio ovat tiukassa mestaruusjahdissa ja Espanjassa ollaan jälleen Real Madrid vastaan Barcelona tilanteessa. Kaikille näille sarjoille ja samalla joukkueilla on elintärkeätä, että pelit pääsevät alkamaan uudelleen.


Takaisin edelliselle sivulle