Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten käsipallon MM-karsintalohkot arvottu - Suomelle vastaan Turkki ja Portugali

Naisten käsipallon MM-karsintalohkot arvottu - Suomelle vastaan Turkki ja Portugali

Vuoden 2021 naisten käsipallon MM-lopputurnauksen Euroopan karsintalohkot arvottiin keskiviikkona. Suomi arvottiin samaan lohkoon Turkin ja Portugalin kanssa.

Kaikkiaan 17 maata oli mukana karsintalohkojen arvonnassa ja arvonta heitti maat viiteen karsintalohkoon, joissa kahdessa on neljä maata ja kolmessa kolme maata. Jatkoon playoffs-vaiheeseen kustakin karsintalohkosta pääsee kaksi parasta.

Suomi sai lohkoonsa ykköskorista Portugalin ja kakkoskorista Turkin eli Suomi pelaa kolmen maan lohkossa. Karsinta pelataan turnauksena marras-joulukuun vaihteessa.

- Kovia vastustajia molemmat ovat ilman muuta ja näillä näkymin mennään vielä Turkkiin pelaamaan tuo karsintaturnaus (Turkilla järjestelyoikeus). Olisi ollut hienoa saada  se kotikentälle, mutta näin nyt tuskin käy vaikka sitä toivoimme. Meidän pitää vain pystyä valmistautumaan mahdollisimman hyvin ja tavoitella sitä yhtä voittoa, joka luultavasti riittäisi jatkoon, Suomen päävalmentaja Tomas Westerlund mietti arvontatulosta.

- Ykköskorista kaikki mahdolliset vastustajat olisivat olleet kovia, joten mitään suosikkia siellä ei ollut. Kakkoskorista jos olisi saanut valita, niin olisimme ehkä mieluummin ottaneet Italian kuin Turkin. Siihen olen tyytyväinen, että saimme kolmen maan lohkon. Vain kahteen otteluun on helpompi valmistautua.

Aikaa karsintaan on vielä lähes viisi kuukautta, mutta ajatukset alkavat arvonnan myötä siirtyä nopeasti siihen suuntaan.

- Aika epävarmoja aikoja tässä on eletty, mutta toivottavasti nyt päästään vähitellen normaaliin. Meille on suunniteltu kahta tapahtumaa ennen karsintaturnausta ja täytyy vain toivoa, että ne pystytään myös suunnitellusti järjestämään, Westerlund sanoo.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle