Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Slovenialainen Jan Tratnik pitkän etapin ykkönen Girossa - Almeida piti johtoasemansa

Slovenialainen Jan Tratnik pitkän etapin ykkönen Girossa - Almeida piti johtoasemansa

Italian ympäriajon viimeinen viikko maanantaisen lepopäivän jälkeen alkoi pitkällä, 225 kilometrin ja noin 4000 nousumetrin etapilla. Nousumetrit kertyivät kuudesta luokitellusta noususta, joista yksi oli kakkoskategorian ja viisi kolmoskategorian nousua. Maaliin tultiin pienehkön, mutta jalkoja kysyvän mäen päälle.

Päivän etappivoittajaksi ajoi 30-vuotias slovenialainen Bahrain McLarenin Jan Tratnik. Hän oli isossa 28 ajajan irtiottoryhmässä, joka lähti irti ensimmäisessä noin 10 kilometrin nousussa. Kun ryhmässä ei ollut yhtään kokonaiskilpailun kärkipäätä uhkaavaa ajajaa, irtiottajien annettiin mennä kauaksi. Rauhallisesti ajellut pääjoukko laski hatkaryhmän jopa yli 15 minuutin päähän. Johtajan pinkkipaidassa ajaneen João Almeidan Deceuninck-Quickstep piti pääjoukon kontrollissaan koko etapin ajan.

Kärkiryhmä huomasi, että se tulee ajamaan etapin voitosta. Pitkä etappi tuntui jaloissa 26 kilometrin loppukierroksella, jotka kierrettiin kolme kertaa. Loppukierros sisälsi kolmoskategorian nousun. Kun maaliin oli matkaa noin 60 kilometriä, Jan Tratnik iski kärkeen yhdessä Astanan Manuele Boaron kanssa. Kaksikko ei saanut kuitenkaan merkittävää eroa takaa-ajajiinsa. Parikymmentä kilometriä myöhemmin Tratnik lisäsi vauhtia ja väsähtänyt Boaro putosi kyydistä. Slovenialainen ajoi omaa sooloaan yli 25 kilometriä, kunnes viimeisen nousun päällä takaa tuli australialainen Ben O’Connor. 

Pari O’Connor – Tratnik sai rauhassa ratkaista etappivoiton. Vaakakuppi oli O’Connorin puolella, koska hän antoi vahvan näytön viimeisessä mäessä ja maali oli nousun päällä. Mutta vahvana aika-ajajana tiedetty Jan Tratknik näytti, että hänellä on jaloissaan potkua. 600 metriä ennen maalia hän iski ja australialainen taipui. Eroa maalissa oli seitsemän sekuntia.

Pääjoukossa kärkimiehet kävivät oman kilpailunsa noin 13 minuuttia myöhemmin. Pääjoukko kiristi vauhtiaan viimeisellä loppukierroksella ja apumiesten joukko harveni. Kaikki kokonaiskilpailun kärkiajajat olivat ratkaisupaikoilla, kun lähdettiin maalinousuun. Siinä pinkkipaita näytti voimansa. Hän iski Tratnikin tavoin noin puoli kilometriä ennen maalia ja teki eroa kanssakilpailijoihinsa. Sitä tuli kaksi sekuntia. Ne olivat tärkeitä lisäsekunteja kovassa taistelussa Giron voitosta.

Jaakko Hänninen tuli maaliin pääjoukon perässä. Hän oli 67:s. Hännisen joukkue AG2R La Mondiale sai isoon irtiottoon neljä ajajaa ja Hänninen kertoo etapista näin:

-Minulla oli vähän huono ajoitus hatkaiskussa ensimmäisen mäkeen tultaessa. Olin vahvassa kuuden ajajan porukassa. Mutta meidän iskumme tuli mäessä kiinni ja takaa tulleet lähtivät omille teilleen. Meiltä oli mukana kaikki minua ja Aurélienia (Paret-Peintre) lukuun ottamatta. Joukkueen kannalta oli hyvä, että olin häntä auttamassa pääjoukossa. Jouduin itse vaihtamaan pyörän kerran. Aurélien vaihtoi kerran takakiekon ja lopulta varapyöränsä. Olin aina auttamassa takaisin joukkoon nousemisessa. Aurélien on nyt GC:n 18:s.

Seuraavaksi ajetaan etappi Bassano del Grappa - Madonna di Campiglio. 203 kilometrin tiukka vuoristoetappi sisältää neljä nousua, joista viimeinen on 12,5 kilometrin mittainen. Siinä vaiheessa ajajilla on jaloissaan jo 50 kilometrin verran nousuja.

Tulokset - 103rd Giro d'Italia (2.UWT)
Etappi 16/21 Udine - San Daniele del Friuli (229 km)

1  Jan Tratnik (Slo) Bahrain McLaren 6:04:36
2  Ben O'Connor (Aus) NTT Pro Cycling + 0:07
3  Enrico Battaglin (Ita) Bahrain McLaren + 1:14
4  Kamil Malecki (Pol) CCC Team s.a. 
5  Ben Swift (GBr) Ineos Grenadiers s.a.
6  Andrea Vendrame (Ita) AG2R la Mondiale + 1:21
7  Geoffrey Bouchard (Fra) AG2R la Mondiale s.a.  
8  Matteo Fabbro (Ita) Bora-Hansgrohe + 1:25
9  Manuele Boaro (Ita) Astana Pro Team + 1:33
10  Alessandro Tonelli (Ita) Bardiani CSF Faizane  + 1:37
28  João Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep + 12:54
67  Jaakko Hänninen (Fin) AG2R La Mondiale + 15:50

Tilanne 16/21 etapin jälkeen
1  João Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep 65:45:08
2  Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb + 0:17
3  Jai Hindley (Aus) Team Sunweb + 2:58
4  Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers + 2:59
5  Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren  + 3:12
6  Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe + 3:20
7  Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo + 3:31
8  Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe + 4:11
9  Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team + 5:09
10  Sergio Samitier Samitier (Spa) Movistar Team + 10:48
69  Jaakko Hänninen (Fin) AG2R La Mondiale + 2:02:51

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle