Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Krista Pärmäkoski hiihti kymmenenneksi vapaan takaa-ajossa - Markus Vuorela jatkoi pisteillä

Krista Pärmäkoski hiihti kymmenenneksi vapaan takaa-ajossa - Markus Vuorela jatkoi pisteillä

Tour de Ski jatkui tänään Val Müstairissa vapaan hiihtotavan 10 ja 15 kilometrin takaa-ajokilpailuilla. Krista Pärmäkoski jatkoi nousujohteisia otteitaan ja sijoittui kymmenen parhaan urheilijan joukkoon.

Pärmäkoski oli kilpailun päätteeksi tyytyväinen tourin ensimmäisten kilpailujen antiin. Taktisesti onnistunut hiihto sijoitti suomalaisurheilijan kymmenenneksi kiertueen kokonaistuloksissa.

– Kaikin puolin hyvä kisa. Piti malttaa hiihtää rauhassa, eikä ahnehtia liian aikaisin. Meillä oli hyvä porukka siinä ja pystyi hyödyntämään peesejä. Pidettiin kohtuu kovaa vauhtia koko ajan. Kolme kierrosta peesailin ja viimeisellä kierroksella uskalsin alkaa hiihtää, pohdiskeli Pärmäkoski viitaten korkealla kilpailemisen haasteisiin.

Suomalaisnaisista myös Johanna Matintalo jatkoi kiertuetta pistesijalla ja hiihti maaliin sijalle 21. Matintalo koki päivän olleen hieman vaikea.

– Vähän oli hankala paikka hiihtää, hiihdin käytännössä koko kisan yksin. Vähän olisin toivonut peesiapuja, porukassa olisi ollut mukavampi hiihdellä, kommentoi Matintalo.

Jasmi Joensuu oli kilpailun 39:s ja Katri Lylynperä 46:s. Takaa-ajon voitti Yhdysvaltojen Jessie Diggins ennen joukkuetoveriaan Rosie Brennania. Kolmanneksi sijoittui Ruotsin Frida Karlsson.

Markus Vuorela nappasi eilisessä perinteisen yhteislähtökilpailussa uransa ensimmäisen pistesijan ja jatkoi tänään miesten 15 kilometrin takaa-ajokilpailussa samalla tiellä. Vuorela hiihti ainoana suomalaisena maailmancupin pisteille ja oli 29:s.

Sijalta 33 takaa-ajoon startannut Vuorela aloitti kisan vauhdikkaasti, jotta pääsisi heti mukaan edellä lähteneeseen ryhmään.

– Tiesin, että eteen on lähdössä kovia vapaan hiihtäjiä. Taktiikkana oli, että lähdetään peesaamaan, ei jäädä hiihtelemään omaa vauhtia. Sitten nähdään, että tuleeko kuolema vai ei. Ensimmäisen kierroksen jälkeen oli aika kovilla. Vauhti tasaantui ja pääsin tulemaan sopivassa letkassa. Viimeisellä kierroksella meinasi tulla noutaja, mutta sain kerättyä itseni siihen loppuun, kertasi Vuorela.

Vuorela totesi huomisen välipäivän tulevan tarpeeseen.

– Kahdeksan kertaa, kun on tässä kiivennyt tuon nousun, niin alkaa jo vähän jaloissa tuntua, naureskeli Vuorela.

Muut suomalaiset jäivät pistesijojen ulkopuolelle. Eilen kovan hiihdon tehnyt Juho Mikkonen oli 36:s, Lauri Lepistö 57:s ja Verneri Suhonen 68:s. Kilpailun voittoon hiihti Venäjän Alexander Bolshunov ennen maamiestään Artem Maltsevia. Kolmanneksi sijoittui ranskalainen Maurice Manificat.

Tour de Ski jatkuu tiistaina Italian Toblachissa vapaan hiihtotavan normaalimatkoilla. 

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle



Krista Pärmäkoski (o.s. Lähteenmäki)

Tiedot