Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Oivanen maailmanliigan pisteykkönen

 
Oivanen maailmanliigan pisteykkönen


Hakkuri Mikko Oivanen on noussut lentopallon maailmanliigan pistepörssin kärkinimeksi. Oivasen saalis on ennen päätösviikonloppua 187 pistettä eli peräti 18,7 pistettä ottelua kohden.

Oivasen kanssa pistepörssin voitosta kisaa oikeastaan enää vain Ranskan hakkuri Antonin Rouzier, jonka pistesaalis on viisi pistettä Oivasen omaa pienempi. Kolmantena on Bulgarian Matey Kaziyski, joka on kerännyt 22 pistettä Oivasta vähemmän.

Pistepörssissä kymmenen kärkeen mahtuvat lisäksi Bulgarian Vladimir Nikolov (161), USA:n Sean Rooney (158), Venezuelan Luis Diaz (154), Korean Sung-Min Moon (148), Japanin Kunhiro Shimizu (146), Italian Cristian Savani (144) ja Kuuban teinitähti Wilfredo Leon (143).

Suomalaisista seuraavina pistepörssissä ovat Matti Oivanen (85 / 41.), Olli Kunnari (74 / 47.) ja Antti Siltala (68 / 65.).

Hyvärinen ykkösenä kahdessakin tilastossa

Toinen suomalainen maailmanliigan tilastoykkönen on libero Pasi Hyvärinen. Hyvärinen komeilee puolustajien ykkösenä napsittuaan peliin 177 puolustuspalloa (2,68/erä).

Toisena puolustustilastossa on Brasilian Sergio (2,57) ja kolmantena Italian Loris Mania (2,42). Mikko Esko on tilastossa kymmenentenä (1,39) toiseksi parhaana ei-liberona.

Hyvärinen pitää ykköspaikkaa myös liberotilastossa, jossa onnistuneet puolustukset ja vastaanotot lasketaan yhteen. Hyvärisen eräkohtainen tilasto näyttää lukemia 6,53.

Toisena liberotilastossa on Korean Oh-Hyun Yeo (6,02), Brasilian Sergio (5,37) ja Venezuelan Joel Silva (5,25).

Vastaanottotilaston kärjessä on Korean Yeo (63,2 %) ennen Brasilian Muriloa (57,4 %) ja kolmantena olevaa Hyväristä (57,1 %).

Torjuntatilaston kärjessä on Suomea vastaan keskiviikkona ja torstaina jälleen asettuva Puolan Marcin Mozdzonek. 211-senttinen Mozdzdonek sai Suomea vastaan Tampereen otteluissa vain kaksi torjuntaa, mutta johtaa silti tilastoa kuuden erolla (36-30) Italian Andrea Salaan. Serbian Marko Podrascanin ja USA:n David Lee jakavat kolmostilan 29 torjunnalla ennen viidentenä olevaa Suomen Matti Oivasta (25).

Ässätilastossa paras suomalainen on 14. oleva Matti Oivanen. Oivanen on syöttänyt kaikkiaan yhdeksän ässää eli 0,24 erää kohden.

Ässätilaston kärkimies on vasta 15-vuotias Wilfredo Leon, joka on takonut peräti 19 ässää (0,48 /erä). Teinisensaatio Leon pelaa jo toista vuotta maailmanliigassa ja viettää 16-vuotisjuhliaan reilun kahden viikon kuluttua (31.7.).

Seuraavina ässätilastoissa on Bulgarian Matey Kaziyski (17 / 0,43) ja Kiinan Ping Chen (13 / 0,37).

Miesten lentopallomaajoukkueen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle