Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jarkko Rantalasta U19 poikamaajoukkueen uusi päävalmentaja

 
Jarkko Rantalasta U19 poikamaajoukkueen uusi päävalmentaja


Jarkko Rantala on valittu alle 19-vuotiaiden poikien salibandymaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Valmentajana aloittaa Miikka Lamu.

Salibandyliiton hallitus vahvisti nimitykset 10.8. liiton huippu-urheiluvaliokunnan esityksen pohjalta. Periodin päätapahtuma on ikäluokan kuudennet MM-kisat, jotka pelataan Norjassa 2011 keväällä.

Rantala ja Lamu ottavat tehtävänsä vastaan Eerikkilän urheiluopistolla 13.-16.8. pelattavan poikien Pohjola Cupin yhteydessä. Pohjola Cup -tapahtuman näyttöjen perusteella maajoukkuevalmentajat valitsevat pelaajista maajoukkueringin kaudelle 2009-2010.

Jarkko Rantala, 41, on toiminut NST-Lappeenrannan miesten salibandyliigajoukkueen päävalmentajana kaudesta 2005-06 lähtien. Aikaisemmin hän toimi NST:n naisten edustusjoukkueen peräsimessä, jonka hän nosti ensin liigaan ja mitalikantaan keväällä 2005. Salibandyn parissa Rantala on vaikuttanut 1990-luvulta lähtien, mutta maajoukkueen valmentamisesta hänellä ei ole aiempaa kokemusta.

- Ilman muuta on selvää, että tällainen pesti on iso haaste minulle. Kun tulen maajoukkuetoiminnan ulkopuolelta, niin voi olla helpompikin lähteä uudistamaan asioita.  Ikäkausijoukkueessa pelaajiston vaihtuminen antaa tähän hyvät mahdollisuudet, hän näkee.

Toiminta käynnistyy potentiaalisten maajoukkuepelaajien kartoituksella. - Pyrin korostamaan valinnoissa urheilullisuutta, liikunnallisuutta ja sitoutumista harjoitteluun, Rantala listaa kriteerejään.   Pelilliset uudistukset jäävät nähtäväksi, mutta tavoitteen suhteen linja on tuttu.
- Suomen tavoitteena salibandyssa tulee olla MM-kulta. Miten siihen päästään on tulevaisuuden asia. Asioita pitää ensin pilkkoa pienempiin osiin, hän viestittää.

Rantalaa luonnehditaan työlleen omistautuvaksi ja analyyttiseksi valmentajaksi, joka on kriittinen omaa toimintaansa kohtaan, mutta hyvin pelaajien kanssa toimeentuleva. Hän sopii erityisesti pelaajien kasvattamiseen, josta osoituksena on NST:n nuorista pelaajista koulittu liigatason joukkue.

Valmentajaksi nimitetty Miikka Lamu, 31, on toiminut jo useita vuosia tamperelaisen SC Classicin juniorivalmennusvastaavana sekä ollut mukana miesten liigajoukkueen valmennustiimissä. Viime kaudella Lamu toimi IC-Akatemian SM-hopealle sijoittuneen A-nuorten päävalmentajana. Lamun vahvuuksia ovat pelaajan kokonaisvaltainen kehittäminen sekä fyysis-motorisen harjoittelun osaaminen. Lamu on analyyttinen ja vuorovaikutteinen nuorisovalmentaja, jolla on usean vuoden kokemus työskentelystä sekä nuorten että huippusalibandyn parista. Poikamaajoukkueen valmennustiimiä tullaan täydentämään vielä yhdellä valmentajalla. 

Jarkko Rantala seuraa tehtävässään vuodesta 2002 lähtien poikien maajoukkuetta valmentanutta Lasse Erikssonia, jonka johdolla poikamaajoukkue pelasi neljä MM-turnausta. Uran huippuhetki osui vuoden 2003 MM-kisoihin, jolloin Suomen pojat saavuttivat maailmanmestaruuden. Viime keväänä Suomessa pelatussa MM-turnauksessa Suomi sai hopeaa.

Suomen Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle