U19: Venäjä vei voiton 2-1

Suomen alle 19-vuotiaiden (1.1.1991) maajoukkue kärsi 1-2 -tappion Venäjälle Viipurissa keskiviikkona 2.9. pelatussa ottelussa. Suomen maalin teki Atte Hoivala ottelun lisäajalla.

Ajoittain hyvää peliä

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue viimeisteli EM-karsintakuntoaan kohtaamalla Viipurissa Venäjän. Suomi pystyi ottelussa ajoittain kelvolliseen peliin, muttei pallonhallinnasta huolimatta pystynyt luomaan tarpeeksi vaarallisia maalintekotilanteita ottelun voittamiseksi.

Ottelun alku mentiin hienoisessa suomalaishallinnassa. Kuitenkin ensimmäisen maalin teki Venäjä, kun epäselvän tilanteen jälkeen pallo vietiin pilkulle ottelun 26. minuutilla. Suomen maalivahti Saku-Pekka Sahlgren torjui ensimmäisen laukauksen sekä myös ensimmäisen reboundin, mutta toisesta irtopallosta venäläispelaaja laukoi pallon maaliin.

Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi isännille. Suomen ensimmäisen jakson  paras malintekotilanne aukeni Juho Lehtoselle, mutta suomalaiskärki ei kyennyt avaamaan maalitiliä läpiajotilanteen päätteeksi.
Hoivala kavensi ottelun lopussa

Venäjä aloitti ottelun toisen puoliajan vahvasti, ja toinen maali nähtiin jo 47. peliminuutilla. Suomen pallonmenetyksen jälkeen Venäjä siirsi pallon oikeaan laitaan, josta pelaaja murtautui rangaistusalueelle. Maalin etutolppaan osunut laukaus johdatti pallon taka-alueelle, mistä venäläispelaaja ohjasi pelivälineen verkkoon.

Maalista oli kulunut vain viisi minuuttia, kun venäläispelaaja ajettiin ulos kentältä suoralla punaisella kortilla. Tapauksen johdosta pallonhallinta siirtyi takaisin Suomelle.

- Venäjä vetäytyi ja siirtyi vastahyökkäyspeliin ulosajon jälkeen ja pallonhallinta siirtyi selvästi meille. Emme kuitenkaan pystyneet haastamaan puolustusta tarpeeksi tehokkaasti, kertoi valmentaja Lars Mosander.

Suomi sai kavennusmaalin vasta ottelun lisäajalla. Laitapuolustaja Atte Hoivala teki mallikkaan nousun vasemmalta laidalta. Hoivala kuljetti rangaistusalueelle ja laukoi pallon vartioimattomasta etukulmasta sisään.

- Venäjän maalivahti odotti syöttöä maalin edustalle, ja Atte käytti tilaisuuden hienosti hyväkseen, totesi valmentaja Mosander.

Tasaisesta pelistä huolimatta Suomen valmentaja ei ollut täysin tyytyväinen ottelun antiin:

- Meillä jäi vielä parannettavaa torstain otteluun. Ajoittain pelasimme hyvää pallollista peliä, mutta hallintamme oli näennäistä. Emme päässeet Venäjän viimeiselle kolmannekselle tarpeeksi hyvin emmekä muodostaneet riittävän suurta uhkaa Venäjän maalille, kertoi Mosander.

Suomi ja Venäjä kohtaavat toistamiseen torstaina 4.9. kello 12.00 Suomen aikaa.