Andreas Romar jatkoi hyviä suorituksia alppihiihdon Eurooppa-cupissa

Alppihiihdon Eurooppa-cup jatkui keskiviikkona ja torstaina Ranskan Val Thorensissa suurpujottelulla ja pujottelulla. Viime viikolla Levillä Andreas Romar laski erinomaisia laskuja suurpujottelun Eurooppa-cupin kilpailuissa ja sama tahti jatkui myös Ranskassa.

Romar jäi keskiviikon suurpujottelussa kärjestä 1.52 sekuntia ja hänen sijoitus lopputuloksissa oli 24. Ensimmäisen kierroksen jälkeen vaasalainen oli yhdeksäntenä, mutta hän menetti toisessa laskussa sauvansa. Ilman toista sauvaakin Romar laski silti tärkeille Eurooppa-cupin pisteille. Suurpujottelun kokonaiscupissa hän on tällä hetkellä 24. Voittoon Val Thorensin suurpujottelussa laski italialainen Omar Longhi.

Torstaina vuorossa oli pujottelu. Pujottelussa Romar laski toisen kierroksen nopeimman ajan ja lopputuloksissa hän oli 12. jääden kärjestä 2.28 sekuntia. Voiton kilpailussa vei Sveitsin Marc Gini, joka jätti taakseen Ruotsin Mattias Harginin ja Ranskan Alexandre Anselmetin.

Muut suomalaiset eivät onnistuneet kasvattamaan Eurooppa-cupin pistesaldoaan. Samu Torsti oli keskiviikon suurpujottelussa 43. Victor Malmström ja Joonas Räsänen eivät laskeneet maaliin saakka. Myös torstain pujottelussa kolmikon Torsti, Malmström ja Räsänen laskut päättyivät keskeytyksiin.

Pujottelun Eurooppa-cupissa Andreas Romar on tällä hetkellä sijalla 25. Kauden ainoa keskeytys on tullut Wittenburgin hallipujottelussa, jossa hän oli neljäs ensimmäisen kierroksen jälkeen. Vaasalainen on laskenut kaikissa Eurooppa-cupin suurpujottelukilpailuissa pisteille, sijoitukset ovat olleet 13. 9. ja 24.

Alppihiihdon miesten Eurooppa-cup jatkuu seuraavan kerran suomalaisten osalta Italian San Vigiliossa kilpailtavilla kahdella suurpujottelulla.