Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Harri Olli neljäs Lillehammerissa

 
Harri Olli neljäs Lillehammerissa


Lillehammerin HS 138-mäessä hypättiin lauantaina 5.12. mäkihypyn maailmancupin toinen henkilökohtainen kilpailu. Lumisateen vuoksi olosuhteet olivat vaihtelevat, mutta kilpailunjohto onnistui kuitenkin viemään läpi kaksi kilpailukierrosta. Kilpailun voiton vei Itävallan Gregor Schlierenzauer, joka teki toisella kierroksella illan ylivoimaisesti pisimmän 141 metriä kantaneen hypyn.

Suomalaisten onni oli kahtiajakoinen lauantaina. Harri Olli ja Janne Ahonen onnistuivat haastavissa olosuhteissa hypätyssä kilpailussa mainiosti, sen sijaan Matti Hautamäki ja Janne Happonen epäonnistuivat ja jäivät pois kilpailun toiselta kierrokselta. Harri Olli liiteli kilpailussa 129 ja 132,5 metriset hypyt, Janne Ahonen puolestaan 125,5 ja 128,5 metriset hypyt. Lopputuloksissa Olli oli hienosti neljäs ja Ahonen yhdeksäs.

Päävalmentaja Janne Väätäinen kehui Ollin ja Ahosen ”pelin avausta” Rukan kisan jälkeen.
- Molemmilta tänään hyvät suoritukset. Ahonen jaksoi taistella kipeänäkin tuollaiset suoritukset. Valtavasti on kapasiteettia, mutta ei voi vaatia enempää kuin mies ei ole terve. Janne itse on se, joka vaatii itseltään eniten, totesi Väätäinen.

Harri Ollin neljäs sija oli hieno saavutus ja tuli hyvään paikkaan.
- Harrin onnistuminen viime lauantain Rukan kisan jälkeen tuli tärkeään paikkaan. Ensimmäisen kierroksen hyppy niissä olosuhteissa oli äärettömän hyvä, toisella kierroksella tuli hieman kiire keulalla, mutta kokonaisuutena erinomaiset suoritukset, kehui Väätäinen.

Janne Happosen ja Matti Hautamäen suorituksissa on päävalmentajan mukaan samat haasteet.
- Molemmilla on haasteita ylämäen laskuasennon kanssa ja ladulle sataneen lumen vuoksi haasteet olivat vielä isommat ja epävarmuus kertaantuu . Keulatyöskentelyssä on myös haasteita, mutta nyt pitää vaan olla kärsivällinen. Viime viikkojen aikana on kuitenkin nähty mihin molemmat pystyvät, totesi Väätäinen luottavaisena.

Tuloskooste
Mäkihypyn maailmancup 2009-10

5.12.2009 Lillehammer NOR HS 138
1. Gregor Schlierenzauer AUT 268.9
2. Thomas Morgestern AUT 265.4
3. Adam Malysz POL 259.8
4. Harri Olli 254.4
9. Janne Ahonen 240.9
44. Janne Happonen 92.2
46. Matti Hautamäki 88.3

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle