Kyllönen johti suomalaismenestystä kovatasoisessa Suomun EC-osakilpailussa

Lumisateinen Suomutunturi tarjosi hyvät olosuhteet FIS Freestyle Eurooppa Cupin kumpareavaukselle. Lähes 120 laskijaa testasi Suomun uuden kumpareikon, jossa lasketaan Freestyle Premieren huipennus, freestylen maailmancup, ensi lauantaina 12.12.

Naisten kilpailu oli kovatasoinen. Mukana olivat lähes kaikki maailmanhuiput viime vuoden tuplamaailmanmestari Aiko Uemuran johdolla. Kanadalaiset olivat tänään vahvoja ja veivät kolmoisvoiton Uemuran ollessa neljäs. Maxime Dufour-Lapointe laski voittoon pistein 23.68 ennen sisartaan Chloea (23.42 p.). Kolmanneksi jäisessä kumpareikossa taituroi Kristi Richards pisteillä 23.31.

Suomalaisnaisilla oli aihetta sekä tyytyväisyyteen että harmiin. Muuramelainen Jonna Nieminen laski avauskilpailussa hyvän laskun ollen 28. Sen sijaan Isabella Cedercreutzille sattui harmillinen välinerikko, kun suksi irtosi ylähypyn jälkeen hyvin alkaneen laskun alkupuolella.

”Taisi olla paras lasku tähän mäkeen, mitä olen tehnyt. Ihan tyytyväinen olen, tein kaiken, minkä osasin. Oli tosi kivaa laskea niin sanotusti kotona, vaikka vähän tietysti ”kuumotti”, kun viime keväänä SM-kisoissa kaaduin ja satutin itseäni tässä samaisessa mäessä”, Nieminen kertasi.

Kyllönen viides, nuori Jussi Penttala yhdeksäs ensimmäisessä Eurooppa Cupissaan

Miesten kilpailussa Suomella oli yhdeksän laskijan joukkue. Finaaliin selviytyi kolme laskijaa, joista alkukilpailussa parhaiten laski Harri Kyllönen (7.).

”Alkukisalasku oli toinen kokonainen tuohon mäkeen. En yhtään jarrutellut edes jyrkällä keskipätkällä ennen toista hyppyä”, Kyllönen kertoi alkukilpailun jälkeen.

Loppukilpailussa Kyllönen laski rennon laskun ja nosti sijoitustaan hienosti viidenneksi.
”Ristiriitaiset fiilikset finaalilaskun jälkeen. Tuntui pahalta, pienet virheet varmaan korostuivat mielessäni. Laskin keskipätkän nyt alkukisaa nopeammin, siksi täytyy olla tyytyväinen.”

Viikolla Rukan FIS-kilpailussa suomalaisista parhaiten menestynyt Jussi Penttala jatkoi upeita suorituksiaan. Penttala pääsi 16:ntena eli viimeisenä finaaliin, mutta loistavalla laskulla nosti itsensä ensimmäisessä Eurooppa Cupin kilpailussaan yhdeksänneksi.

”Aika oli finaalissa hyvä ja hypytkin osuivat paremmin alastuloon kuin alkukisassa. Rukan kisa keskiviikkona oli hyvä startti, ei ollut kauden eka kisa tämä EC”, Penttala jutteli.

Kolmas suomalainen finaalissa oli Arttu Kiramo, joka teki virheen finaalilaskunsa keskivaiheilla. Kiramo oli kilpailun 16.

”Oma virhe, ei siinä mitään. En varmistellut yhtään, oikeastaan testasin hieman tuota mäkeä ensi viikonlopun maailmancupin starttia varten”, Kiramo kommentoi.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon laski Venäjän Alexandr Smyshlaev pistein 24.82. Eroa toiseksi tulleeseen Anthony Bennaan (FRA) kertyi 1,53 pistettä. Kolmas oli Andrey Volkov (RUS). Edellä mainitut ovat laskeneet mitaleille myös maailmancupissa.