Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiainen jättää Åren maailmancupit väliin

 
Tanja Poutiainen jättää Åren maailmancupit väliin

Naisten alppihiihdon maailmancup jatkuu Pohjois-Amerikan kilpailujen jälkeen tulevana viikonloppuna Ruotsin Åressa. Åressä kilpaillaan lauantaina suurpujottelussa ja sunnuntaina vuorossa on pujottelu. Suomalaisista Åreen suuntaa Tii-Maria Romar ja Sanni Leinonen, sillä Tanja Poutiainen jättää länsinaapurin kilpailut väliin.

Poutiainen on parannellut Yhdysvalloissa venähtänyttä selkää viikon ajan kotimaisemissa Rovaniemellä. Selkä onkin jo paremmassa kunnossa ja Poutiainen pystyi jo maanantaina tekemään täysitehoisen fysiikkatreenin.

”Tänään olin aamupäivällä täysillä harjoittelemassa ja selkä alkaa olla kunnossa. Minulla on ollut jo pidemmän aikaa kevyttä tukkoisuutta ja nyt on ääni vähän poissa, mutta muuten kaikki on kunnossa”, Poutiainen kertoi.

Poutiainen keskusteli maanantaina naisten joukkueen päävalmentaja Janez Slivnikin kanssa tilanteesta ja he päätyivät siihen ratkaisuun, että nyt jäädään harjoittelemaan Suomeen, joten Åren kilpailut jäävät väliin.

”Jos kyseessä olisi kauden viimeiset kilpailut niin ehdottomasti lähtisin laskemaan. Joulun jälkeen alkaa tiivis kisaputki ja nyt on oikea ratkaisu jäädä harjoittelemaan Suomulle ja Leville. En ole lähes kolmeen viikkon päässyt laskemaan kunnolla, joten lumipäivät tekevät oikein hyvää”, rovaniemeläinen jatkoi.

Vancouverin olympialaiset ovat edessä helmikuussa ja sitä ennen kilpaillaan yhdeksän tekniikkalajien maailmancupin kilpailua. Poutiaiselle on tärkeää olla kunnossa tammi- ja helmikuussa.

”Nyt tarvitaan suurpujotteluharjoituksia ja myös perusfysiikkatreeniä, että tammikuussa ei tule ennen olympialaisia mitään takapakkia tai väsymystä. Suomessa pitäisi olla hyvät olosuhteet harjoittelulle, joten uskon, että tämä ratkaisu Åren kilpailujen väliin jättämiselle oli oikea loppukautta ajatellen”, Poutiainen summasi.

Naisten alppihiihdon maailmancupit kilpailut ovat katsottavissa viikonloppuna MTV3:n kanavilla ja Eurosportilla. Kilpailut alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10.30. Toinen kierros on vuorossa kello 13.30 alkaen.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle